210 9964841

Αργυρό δίδραχμο Κω

34.90
FX 004107
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αργυρό δίδραχμο Κω.

Μασίφ ορείχαλκος επαργυρωμένος σε διάλυμα ασημιού 999°

Διάμετρος νομίσματος: 2,5 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή και το σετ των πέντε νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Προϊστορικά ευρήματα δείχνουν ότι αρχικά κατοικήθηκαν από Πελασγούς, Κάρες, Λέλεγες και αργότερα από Δωριείς. Συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο, κατακτήθηκε από τους Πέρσες και από τον 4ο π.Χ. αιώνα ως μέλος πλέον της Αθηναϊκής συμμαχίας γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Στη λογοτεχνία διακρίθηκαν οι Επίχαρμος, Φιλητάς, Θεόκριτος και Ηρώνδας. Η πλέον εξέχουσα όμως προσωπικότητα είναι ο Ιπποκράτης ο Κώος (460- 380 π.Χ.).

Είναι ο πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, ο θεμελιωτής της ορθολογικής σύγχρονης ιατρικής, που είναι απαλλαγμένη από δεισιδαιμονίες και υπερφυσικά στοιχεία. Συνταίριασε την Ιατρική Επιστήμη με την ανθρωποκεντρική ηθικοδεοντολογική φιλοσοφία και τις ουμανιστικές αξίες. Μελέτησε τις ενδημικές ασθένειες, τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων, τις κλιματολογικές συνθήκες, την επίδραση του περιβάλλοντος.

Αντιλήφθηκε, εμβάθυνε και δίδαξε ότι οι ασθένειες έχουν μια φυσική αιτία, προκαλούνται από τη διατάραξη της ισορροπίας της σωματικής σύνθεσης και η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο σ’ αυτό. Σήμερα ακόμα τιμάται και οι γιατροί και οι φοιτητές δίνουν τον περίφημο όρκο του.

Η αποτίμηση της αξίας των αγαθών αποτέλεσε το θεμέλιο της οικονομίας. Το νόμισμα λοιπόν σαν μέσο ανταλλαγής εξελίχθηκε σε καλλιτεχνική δημιουργία με αποτυπωμένα σύμβολα, παραστάσεις και επιγραφές, πληροφορίες πολιτισμού, θρησκείας, γλώσσας και της δημόσιας ζωής, αναδεικνύοντας έτσι και το πολιτιστικό επίπεδο των εκδοτριών πόλεων.

Στην κερματική του μορφή το νόμισμα επινοήθηκε στα τέλη του 7ου αιώνα από τους Μικρασιάτες Έλληνες και τους Λυδούς. Τα αργυρά νομίσματα της Κω εμφανίζονται τον 5ο π.Χ. αιώνα και μπροστά ήταν αποτυπωμένος ο δισκοβόλος ενώ στην πίσω πλευρά ο καρκίνος (καβούρι). Επιγραφές και αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ύπαρξη νομισματοκοπείου στην Κω από τις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα.

Η νήσος Κως βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λεκάνης του Αιγαίου, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, ανάμεσα σε 1.150 νησίδες και βραχονησίδες (100 κατοικημένες).

Πηγή: Κως Αρχαίοι χρόνοι, νομίσματα, άνθρωποι, θεοί και σύμβολα (syntaxilte.gr)

Βάρος:
100 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κως, Δωδεκάνησα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική