210 9964841

Αργυρό Δεκάδραχμο Συρακουσών

Επάργυρο αντίγραφο νομίσματος

Συρακούσες
34.90
FX 004091
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητο αντίγραφο του αρχαίου αργυρού δεκάδραχμου των Συρακουσών, γνωστό και ως "Δημαρέτειον", που χρονολογείται περί το 4ο αιώνα π.Χ. Οι Συρακούσες ήταν αποικία της Κορίνθου. Το νόμισμα αποτελεί τυπικό δείγμα της σπουδαίας νομισματοκοπίας των Συρακουσών, στην κλασική εποχή και πιθανότατα, ήταν φιλοτεχνημένο από το χαράκτη Eυαίνετο. Στην κύρια όψη του εικονίζεται ένα άρμα, που το σέρνουν τέσσερα άλογα και η Θεά Nίκη που στέφει τον ηνίοχο. Στον οπισθότυπο εικονίζεται η στεφανωμένη κεφαλή της νύμφης Αρέθουσας, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από δελφίνια. Το νόμισμα είναι κατασκευασμένο από επαργυρωμένο ορείχαλκο. Ένα ιδανικό δώρο και για αρχαιολόγους και συλλέκτες νομισμάτων.

Το κάθε νόμισμα προσφέρεται σε ακρυλική θήκη για προστασία και καλύτερη παρουσίασή του και με συσκευασία δώρου.

Διάμετρος νομίσματος: 2,5 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή των νομισμάτων και το σετ των τεσσάρων επάργυρων νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το αργυρό δεκάδραχμο από τις Συρακούσες, γνωστό και ως "Δημαρέτειον", χρονολογείται περί το 4ο αιώνα π.Χ και πήρε το όνομα του από την Δημαρέτη (Δαμαρήτη), σύζυγο του τυράννου Γέλωνα των Συρακουσών. Οι Συρακούσες ήταν αποικία της Κορίνθου. Το νόμισμα αποτελεί τυπικό δείγμα της σπουδαίας νομισματοκοπίας των Συρακουσών, στην κλασική εποχή και πιθανότατα, ήταν φιλοτεχνημένο από το χαράκτη Eυαίνετο. Στην κύρια όψη του εικονίζεται ένα άρμα, που το σέρνουν τέσσερα άλογα και η Θεά Nίκη που στέφει τον ηνίοχο.

Στον οπισθότυπο εικονίζεται η στεφανωμένη κεφαλή της νύμφης Αρέθουσας, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από δελφίνια. Κατά την Ελληνική μυθολογία, η Αρέθουσα είναι νύμφη των πηγών και των δασών, θυγατέρα (κόρη) του Νηρέα και της Δωρίδας, καθώς και συνοδός της Θεάς Αρτέμιδος, που αργότερα μεταμορφώθηκε σε πηγή στο νησί της Ορτυγίας στις Συρακούσες. Η Αρέθουσα απεικονιζόταν συχνά σε νομίσματα, σαν νεαρή κοπέλα με δίχτυ στα μαλλιά της, ενώ παράλληλα το κεφάλι της είναι περιτριγυρισμένο από δελφίνια. Αυτά τα νομίσματα χρησιμοποιούνταν κυρίως στην Ορτυγία.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
53 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Συρακούσες
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική