210 9964841

Αρχαία Νομίσματα Σετ

Αρχαία Ελλάδα
104.90
FX 004043
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας σαν έμπνευση την αρχαία Ελλάδα, με τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη της, δημιουργήσαμε ένα σετ των πέντε παρακάτω επάργυρων αντιγράφων. Το σετ αποτελέιται από: το αργυρό τετράδραχμο των Αθηνών, το αργυρό τετράδραχμο Αιτωλίας, το αργυρό τετράδραχμο του βασιλιά Λυσίμαχου της Θράκης, τον αργυρό στατήρα της Αίγινας και τον αργυρό στατήρα της Γορτυνίας. Το μοναδικό αυτό σετ είναι ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων.

Διαστάσεις κασετίνας: 17 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το κάθε νόμισμα ξεχωριστά. Δείτε την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι αρχαίοι Αθηναίοι επέλεξαν στη μία όψη του νομίσματος του αργυρού τετράδραχμου της Αθήνας (449-419 π.Χ.), να απεικονίζεται η θεά Αθηνά, που έδωσε και το όνομα της στην πόλη και στην άλλη το σύμβολο της πόλης των Αθηνών, τη γλαύκα (κουκουβάγια), με ένα κλαδί ελιάς, το ιερό φυτό της Αθήνας, και την επιγραφή ΑΘΕ.

Στο αργυρό τετράδραχμο Αιτωλίας (220-189 π.Χ.) απεικονίζεται στην μπροστινή όψη, η αφιερωμένη στο Δελφικό ιερό προσωποποιημένη Αιτωλία, οπλισμένη, να κάθεται πάνω σε σωρό από Γαλατικές ασπίδες. Στην πίσω όψη, απεικονίζεται ο θεοποιημένος ήρωας των Αιτωλών - και όλων των Ελλήνων - Ηρακλής.

Στο αργυρό τετράδραχμο νόμισμα του βασιλιά Λυσίμαχου της Θράκης (297-281 π.Χ.)απεικονίζεται η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα κέρατα του Άμμωνα Δία στη μια όψη και στην άλλη η Αθηνά Νικηφόρος καθιστή, με τα μονογράμματα και η επιγραφή ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ.

Στον αργυρό στατήρα της Αίγινας (500-480 π.Χ.)το σύµβολο που επιλέχτηκε για τις πρώτες κοπές, ήταν στη μια όψη η θαλάσσια χελώνα και στη άλλη όψη ένα έγκοιλο τετράγωνο με ακανόνιστα σχήµατα. Η Αίγινα ήταν η πρώτη πόλη-κράτος που έκοψε νομίσματα στη Ελλάδα.

Στο αργυρό στατήρα (δίδραχμο) της Γορτυνίας (325 π.Χ.)απεικονίζεται στη μπροστινή όψη η Ευρώπημε ένα πέπλο να σκεπάζει τα πόδια της από την μέση και κάτω, ενώ αναπαύεται πάνω στα κλαριά του ιερού πλάτανου, ακουμπώντας το κεφάλι στο χέρι της. Στην πίσω όψη παρατηρείται ο Δίας σε μορφή ταύρου που στρίβει το κεφάλι του στα αριστερά.

Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μικρά Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Στην μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζονταν τα εκάστοτε σύμβολα των πόλεων, οι θεότητες που τις προστάτευαν, μυθικά πρόσωπα ή πλουτοπαραγωγικά προϊόντα της περιοχής, απεικονίσεις που καθιστούσαν αναγνωρίσιμη την προέλευση των εν λόγω νομισμάτων.

Το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως ασήμι, έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά και το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του. Στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα, κυκλοφόρησαν και χάλκινα νομίσματα για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές τους.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
206,5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
17 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
263.2 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Σετ ελληνικών αρχαίων νομισμάτων
Χρονολογία:
480 - 220 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική