210 9964841

Αργυρό δίδραχμο Λάρισας

34.90
FX 004102
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αργυρό δίδραχμο Λάρισας. Δημιουργήσαμε αυτό το ιδιαίτερο αντίγραφο του νομίσματος εμπνεόμενοι από την αρχαία ιστορία της Λάρισας και του Θεσσαλικού κάμπου. Στη μια όψη του φέρει κεφαλή νύμφης και στην πίσω όψη ένα άλογο. Τα θεσσαλικά άλογα ήταν φημισμένα σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και ο Μ. Αλέξανδρος στη Θεσσαλία βρήκε το φημισμένο Βουκεφάλα του. Πλήθος θεσσαλικών νομισμάτων έχουν παραστάσεις αλόγων και ιππέων, όπως και παραστάσεις με αγώνες ταυρομαχιών. Ένα ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων. Χρονολογείται περί το 395-344 π.Χ.

Μασίφ ορείχαλκος επαργυρωμένος σε διάλυμα ασημιού 999°

Διάμετρος νομίσματος: 2,5 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή και το σετ των πέντε νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην αρχαία Θεσσαλία οι κυριότερες ασχολίες ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία. Τον 4ο αιώνα π.Χ. παρατηρείται ανάπτυξη του εμπορίου στις Φερές, τότε που οι τύραννοι ήλεγχαν και τα λιμάνια του Παγασητικού. Φημισμένο ήταν το θεσσαλικό κρασί που παραγόταν στις πλαγιές της Όσσας και του Πηλίου καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων (πεπαρήθιος οίνος). Έτσι ένα τσαμπί σταφυλιών, στην πίσω όψη των νομισμάτων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και στη θεσσαλική νομισματοκοπία. Διάφορα νομίσματα, κυρίως μαγνησιακών πόλεων, έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Έχοντας σύμμαχο τις τεράστιες πεδιάδες και το ήπιο κλίμα οι Θεσσαλοί ασχολούνταν με την εκτροφή αλόγων, βοοειδών και προβάτων. Τα θεσσαλικά άλογα ήταν φημισμένα σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και ο Μ. Αλέξανδρος στη Θεσσαλία βρήκε το φημισμένο Βουκεφάλα του. Πλήθος θεσσαλικών νομισμάτων έχουν παραστάσεις αλόγων και ιππέων, όπως και παραστάσεις με αγώνες ταυρομαχιών.

Οι περισσότερες από τις θεσσαλικές πόλεις έκοβαν, κατά την Αρχαιότητα, δικά τους νομίσματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αργυρά (δραχμή, δίδραχμο, κ.ά.) ή χάλκινα (οβολοί, κ.ά.)

Πηγή: larissanet

Βάρος:
100 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Λάρισα, Θεσσαλία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
395-344 B.C.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική