210 9964841

Σελήνη και Γαία, Ασημένια Σκουλαρίκια

Κύπρος
44.90
FA 001503
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εμπνευσμένοι από το υπέροχο ζεύγος χρυσών σκουλαρικιών που βρέθηκε στην Πόλη Χρυσόχους στην Κύπρο, δημιουργήσαμε τα σκουλαρίκια αυτά σε ασήμι 999° με μια μοντέρνα προσέγγιση. Το περίτεχνο σχέδιο τους, που αποτελείται από δυο ημισφαίρια στο κάθε σκουλαρίκι, μας οδήγησε στην συμβολική ονομασία του κοσμήματος, Σελήνη και Γαία. Ένα ζωντανό κομμάτι μύθου και συμβολισμού αλλά και ένα υπέροχο κόσμημα που θα εκπλήξει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Διαστάσεις: 1εκ. x 2,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ασημένια αυτά σκουλαρίκια είναι έμπνευσμένα από τα χρυσά ζεύγη των ενωτίων που βρέθηκαν στην πόλη Χρυσοχούς στη Κύπρο και φυλάσσονται στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα ενώτια αυτά, είναι εξαιρετικής τεχνικής και αποτελούνται από άγκιστρο και σώμα σε σχήμα σφαίρας. Ενώτια αυτού του τύπου κάνουν ξαφνικά την εμφάνιση τους τον 1ο αιώνα μ.Χ. και επιβιώνουν μόνο μέχρι το 2ο αιώνα μ.Χ.. Ο τύπος των σκουλαρικιών απεικονίζεται σε νεκρικά πορτραίτα. Παρόμοια σκουλαρίκια έχουν βρεθεί πέρα από την Κύπρο, στην Ελλάδα, την Παλαιστίνη και την Ιταλία.

Τα δυο ημισφαίρια συμβολίζουν την Σελήνη και την Γαία. Κατά την ελληνική μυθολογία, η Γαία προϋπήρχε με το Χάος και τον Έρωτα-Φάνη στη δημιουργία του Κόσμου. Η Γαία, στο επίπεδο της Κοσμογονίας, συμβολίζει την υλική πλευρά του Κόσμου και όχι τη Γη. Σύμφωνα με τον Ησίοδο η Γαία με το Χάος, γεννούν τον Ουρανό. Μια άλλη εκδοχή ταυτίζει το Χάος με τον Ουρανό και οριοθετεί έτσι τη Γαία και τον Ουρανό ως το πρώτο Κοσμικό Ζευγάρι της Δημιουργίας. Η Γαία ενώθηκε με τον Ουρανό και δημιούργησε τους Γίγαντες, τους Τιτάνες, τον Ωκεανό και όλη την πλάση που περιβάλλει τον κόσμο.

Η Σελήνη ήταν ελληνική θεά, κυρία της σεληνιακής ψυχής και τιτανική οντότητα. Είναι η πρώτη και η μόνη σεληνιακή Θεά στην αρχαιότερη ποίηση. Το όνομά της ετυμολογείται από το σέλας (φως). Στο συμβολικό επίπεδο, η Θεά Σελήνη αποτελεί τη θηλυκή αρχή της δημιουργίας του Κόσμου. Ιερό χρώμα της το ασημένιο και το λευκό, και ιερό της μέταλλο, ο άργυρος. Η Σελήνη λατρευόταν σε όλο σχεδόν τον ελληνικό χώρο, με σπουδαία ιερά της να βρίσκονται στην αρχαία Σπάρτη, στο μαντείο των Σπαρτιατών. Τα επίθετα που της αποδίδονται είναι Αίγλη, Πασιφάη, Μήνη και Φοίβη.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1 εκ. x 2,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
28 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Σκουλαρίκια
Χρονολογία:
1ος-2ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική