210 9964841

Μυκηναϊκό Ζωόμορφο Ειδώλιο, Ορείχαλκος

Μυκήνες
34.90
FX 020007
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μυκηναϊκό ζωόμορφο ορειχάλκινο ειδώλιο. Το μικρό αυτό ειδώλιο είναι εμπνευσμένο από αρχαία πήλινα παιχνίδια. Τα παιχνίδια έπαιζαν σημαντικό ρόλο από την αρχαία εποχή. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν οτι βοηθούσαν τα παιδιά να βγαίνουν από τις δυσκολίες τους, αλλά και να διασκεδάζουν. Γι αυτούς τα παιχνίδια έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια ενός παιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια είχαν συμπεριληφθεί στο καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης τους.

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος τοποθετημένος πάνω σε ακρυλική βάση.

Δείτε επίσης την συλλογή, το άλογο και το κριάρι.

Διαστάσεις: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 4,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ζώα ήταν πολύ σημαντικά στη ζωή των Μυκηναίων. Με αυτά εξασφάλιζαν την τροφή τους κι ακόμη τα χρησιμοποιούσαν στην κτηνοτροφία και τη γεωργία για να παράγουν τα προϊόντα που τους ήταν απαραίτητα για τη ζωή. Έτσι, αφιέρωναν αυτά τα ειδώλια στους θεούς τους για να ζητήσουν την προστασία και τη βοήθειά τους. Χαρακτηριστικό ζωόμορφο ειδώλιο της Ύστερης Μυκηναϊκής περιόδου (14ος - 13ος αιώνας).

Αρχικά, το πρόσθιο τμήμα των ειδωλίων κατασκευαζόταν από μήτρα, ενώ το πίσω μέρος του ειδωλίου ήταν εντελώς επίπεδο. Τα ειδώλια είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά με το πέρασμα των χιλιετιών εξελίχθηκαν σε παιδικό παιχνίδι. Οι τεχνίτες των παιχνιδιών αυτών ονομάζονταν, κοροπλάστες. Τα ευρήματα αυτά, ενισχύουν τον θρησκευτικό ρόλο του αρχαίου παιχνιδιού. Τα ειδώλια αυτά, πάντως, εξυπηρετούσαν και λατρευτικούς κοπούς, αφού συχνά είναι ανάμεσα σε ευρήματα από ιερά.

Πάρα πολλά ευρήματα φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και αρκετά μουσεία του εξωτερικού.

Βάρος:
85 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 2 εκ. x 4,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
170 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μυκήνες
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Ειδώλια
Χρονολογία:
14ος - 13ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική