210 9964841

Ελιάς Στεφάνι, Πατίνα

79.90
FX 003115
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έμπνευσή μας η Ελια, που από τα αρχαία χρόνια ήταν σύμβολο ειρήνης και δημιουργίας, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Το στεφάνι ελιάς, γνωστό και ως κότινος, ήταν το έπαθλο για τους νικητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Το σχέδιο και η γλυπτική του στεφανιού ανήκει στον καλλιτέχνη El Phil (Ελευθέριος Α. Φιλιππάκης). Είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο, με πατίνα από φυσική οξείδωση του μετάλλου και τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική βάση (πλεξιγκλάς).

Διαστάσεις: 13εκ. x 15εκ. x 3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η ελιά θεωρείται σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, σοφίας, ευημερίας, νίκης και των Ολυμπιακών ιδεώδων. Οι Έλληνες θεωρούσαν την ελιά θεϊκό δώρο και ειδικότερα οι Αθηναίοι, αφού ήταν το ιερό δέντρο της πόλης και της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν προστάτιδα της πόλης. Το στεφάνι της ελιάς, γνωστό επίσης και ως κότινος, ήταν το έπαθλο του νικητή στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν ένα κλαδί άγριας ελιάς, σε σχήμα κύκλου.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο κότινος εισήχθη από τον Ηρακλή ως έπαθλο για το νικητή του αγώνα δρόμου, που διοργάνωσε για να τιμήσει τον πατέρα του, τον Δία. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε μόνο ένας νικητής, ανά αγώνισμα, ο οποίος στεφανωνόταν με ένα στεφάνι ελιάς, από το ιερό δέντρο της ελιάς που βρισκόταν κοντά στο ναό του Δία στην Ολυμπία. Προς τιμήν της αρχαίας αυτής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στεφάνια ελιάς δόθηκαν κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Χρυσά στεφάνια ελιάς φυλλάσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αμφίπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Βάρος:
130 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
13 εκ. x 15 εκ. x 3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
252 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Στεφάνι
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική