210 9964841

Φύλλα Βελανιδιάς Κολιέ, Επίχρυσο 24Κ

Μακεδονία
49.90
FX 012029
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Φύλλα βελανιδιάς κολιέ επίχρυσο 24 καράτια (χωρίς νίκελ). Εμπενυστήκαμε από τα φύλλα του στεφανιού βελανιδιάς, του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β', που βρέθηκε στον τάφο του στη Βεργίνα. Το εξαιρετικής τέχνης στεφάνι του Φιλίππου Β΄ χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και αποτελείται από 313 φύλλα βελανιδιάς και 68 βελανίδια. Η βελανιδιά ήταν το ιερό δέντρο του Ολύμπιου Δία. Χρυσά στεφάνια βελανιδιάς συναντούμε συχνά ως ταφικά αναθήματα σε αρχαίους βασιλικούς τάφους στη Μακεδονία και την Μικρά Ασία.

Διαστάσεις: 46 εκ. (ρυθμιζόμενο κούμπωμα)

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος επιχρυσωμένος 24 καράτια, χωρίς νίκελ (nikel free).

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς του Φιλίπου Β΄ ανακαλύφθηκε από τον Έλληνα αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικo, στον τάφο του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας, ο οποίος αποτελείται από δύο δωμάτια. Το στεφάνι βρέθηκε μέσα σε μια λάρνακα, μαζί με καμένα οστά του βασιλιά. Η κηδεία του Φιλίππου Β' το 336 π.Χ. διεξήχθη στις Αιγές. Ο τάφος βρίσκεται στη Βεργίνα, μια μικρή πόλη 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Προφανώς, ο νεκρός βασιλιάς φορούσε το στεφάνι, όταν το σώμα του παραδόθηκε στις φλόγες της ταφικής πυράς και γι'αυτό το στεφάνι υπέστη ορισμένες αλλαγές, κυρίως στο κεντρικό τμήμα. Το χρυσό στεφάνι, το οποίο τώρα αποτελείται από 313 φύλλα βελανιδιάς και 68 βελανίδια, είναι ένα περίτεχνο έργο τέχνης, που μιμείται με πειστικό τρόπο τα κλαδιά και τα βελανίδια της δρυός, που ήταν το ιερό δέντρο του Δία. Το στεφάνι, ζυγίζει 717 γραμμάρια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα χρυσά στεφάνια που σώζονται, αλλά και ένα από τα πιο πολύτιμα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Το στεφάνι εμφανίζεται στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στη Βεργίνα.

Βάρος:
20 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
46 εκ. μήκος
Λεπτομέρειες:
Ρυθμιζόμενο για να εφαρμόζει σωστά
Μικτό Βάρος:
80 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Επίχρυσο 24K (χωρίς νίκελ) μασίφ ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική