210 9964841

Μεταπόντιον, Αργυρός Σατήρ

Αρχαία Ελλάδα
23.90
FX 004100
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μεταπόντιον. Αρχαίο νόμισμα με ανάγλυφη παράσταση στάχυ. Τα νομίσματα των ελληνικών αποικιών στην Κάτω Ιταλία και τη Σικελία άρχισαν να κόβουν νομίσματα μετά τα μέσα του 6ου αι. π.Χ. Το στάχυ συνδέεται με τις θεότητες της γεωργίας. Στην αρχαία ελληνική κουλτούρα, απεικονίζεται σε ασημένια νομίσματα, υποδεικνύοντας την αυξημένη καλλιέργεια της περιοχής. Το χρυσό στάχυ είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του φωτεινού ήλιου με την αγνή γη. 

Χειροποίητο αντίγραφο νομίσματος από ορειχάλκο επάργυρο σε διάλυμα ασημιού 999° τοποθετημένο μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη ακρυλική βάση.

Διαστάσεις: 2,5 εκ. x 0,2 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας ή προσφέρε τε το σαν ένα ιδιαίτερο επιχειρηματικό δώρο!

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα αντίγραφα νομίσματων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:  

- Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες 

Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

- Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Τα νομίσματα των ελληνικών αποικιών στην Κάτω Ιταλία και τη Σικελία άρχισαν να κόβουν νομίσματα μετά τα μέσα του 6ου αι. π.Χ. Η εικονογραφία αναφέρεται άλλοτε στην πηγή πλούτου από την εγχώρια παραγωγή και άλλοτε στην προστάτιδα θεότητα της εκδότριας πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας αποτελούν οι στατήρες του Μεταποντίου, μίας από τις αποικίες των Αχαιών, όπου απεικονίζεται το στάχυ, που μαρτυρά την μεγάλη παραγωγή δημητριακών της περιοχής.  Το χρυσό στάχυ είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του φωτεινού ήλιου με την αγνή γη. Στα Ελευσίνια μυστήρια, πρόσφεραν τον καρπό του σιταριού, συμβολίζοντας την αφθονία.

Βάρος:
30 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική