210 9964841

Μικρή Φιγούρα, Ασημένιος Σελιδοδείκτης

Βυζάντιο
29.90
FA 000305
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Λεπτομέρεια απο βραχιόλι Βυζαντινής τέχνης του 11ου αιώνα μ.Χ. Ο ιδιαίτερος σελιδοδείκτης είναι κατασκευασμένος από ασήμι 925°. Το σχέδιο είναι χαραγμένο και κομμένο πάνω σε φύλλο ασημιού. Ένα όμορφο και χρηστικό δώρο για ένα φίλο ή επιχειρηματικό συνεργάτη.

Διαστάσεις: 2,7 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα κοσμήματα της Βυζαντινής τέχνης, που συνηθίζονταν περισσότερο ήταν οι καρφίτσες, τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια, και τέλος τα βραχιόλια. Τα κοσμήματα τα φορούσαν κυρίως γυναίκες αλλά δεν τα απέκλειε και η ανδρική αμφίεση. Τα πρώτα χρόνια του Βυζαντίου από τον 4ο μέχρι τον 7ο αιώνα κυριαρχεί η θεματολογία των ρωμαϊκών κοσμημάτων, δηλαδή θέματα από τη φύση που σταδιακά εμπλουτίζονται με γεωμετρικά μοτίβα.

Κατά τη ίδια περίοδο, εμφανίζονται χριστιανικά θέματα όπως ο σταυρός και το παγόνι. Αυτά τα συμβολικά και αλληγορικά θέματα, ενισχύουν τα προηγούμενα σχέδια των βυζαντινών κοσμημάτων που είχαν μοτίβα λουλουδιών και ζώων και παραμένουν όλα τα χρόνια της Βυζαντινής κοσμηματοποιίας. Οι πολύτιμοι λίθοιέχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε όλες τις περιόδους. Ανάμεσα στο 10ο και 11ο αιώνα υπήρξε μία σχετική χαλάρωση του θεοκρατικού χαρακτήρα του Βυζαντίου. Η τέχνη του κοσμήματος στρέφεται στα ελληνικά και ρωμαϊκά διακοσμητικά θέματα.

Βάρος:
5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,7 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
18 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Βυζάντιο
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Σελιδοδείκτης
Χρονολογία:
11ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική