210 9964841

Λατίνι

45.00
FX 009003
Δεν υπάρχει απόθεμα

Δημιουργήσαμε ένα καθρεπτη με εγχάρακτο σχέδιο ιστιοφόρου σκάφους, που ήταν γνωστό ως "λατίνι". Το σχέδιο του σκάφους είναι εμπνευσμένο από λεπτομέρεια βυζαντινού πιάτου του 18ου αιώνα μ.Χ. από το Τσανακκάλε (Δαρδανέλλια). Η παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και τοποθετημένο πάνω σε ξύλινο καθρέπτη.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 1 εκ. 

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το λατίνι είναι το τριγωνικό πανί που χρησιμοποιήθηκε σε μικρά πλοία  από τα αρχαία χρόνια και αργότερα κατά τον 9ο αιώνα. Ως λέμβος λατίνι χαρακτηρίζεται το ιστιοφόρο με ένα κατάρτι το οποίο έφερε το λατίνι, σε διαγώνια αντένα (κεραία). Δεν είναι γνωστός ο τόπος προέλευσης του αλλά πιστοποιείται ότι ήταν σε χρήση από μικρά πλοία στη μεσόγειο, στη μαύρη θάλασσα και τον ινδικό ωκεανό. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι πως τα πανιά αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν πρώτοι οι βυζαντινοί στα μεγάλου εκτοπίσματος πλοία τους.

Τα κεραμικά προϊόντα από το Τσανάκκαλε είναι κατασκευασμένα από κόκκινο πηλό με κίτρινο λούστρο και  χρονολογούνται στα τέλη του 18ου  και τις αρχές του 19ου αιώνα. Τα πιάτα δημιουργούνταν σε διάφορα μεγέθη και διακοσμούνταν με σπάνια μοτίβα από πλοία, σπίτια και ζώα, ζωγραφισμένα συνήθως σε καφέ χρώμα στο κέντρο του πιάτου.

Βυζαντινά πιάτα από το Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια) εκτίθενται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
421 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 1 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο καθρέπτη
Περιοχή:
Τσανακκάλε (Δαρδανέλλια)
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Καθρέπτης
Χρονολογία:
18ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική