210 9964841

Κεφαλή της Υγείας

Πελοπόννησος
19.90
FX 000708
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε την Κεφαλή της Υγείας, η οποία ήταν η αρχαία μυθολογική θεότητα της υγείας και κόρη του Θεού της Ιατρικής, Ασκληπιού. Η εντυπωσιακή μαρμάρινη κεφαλή, από την οποία είναι εμπνευσμένη η προτομή αυτή, είναι πιθανότατα έργο του αρχαίου Έλληνα γλύπτη Σκόπα και ήταν μέρος αγάλματος από τη Τεγέα στην Πελοπόννησο, που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.. Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο.

Διαστάσεις: 7 εκ. x 14 εκ.x 9 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Υγεία ήταν αρχαιοελληνική μυθολογική θεότητα, κόρη του θεού της ιατρικής Ασκληπιού και προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνικήιστορία, η λατρεία διαδόθηκε στην Αθήνα περίπου από το 420 π.Χ.. Στην ελληνική μυθολογία, λατρευόταν μαζί με τον πατέρα της. Ο Ασκληπιός συνδεόταν άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, ενώ η υγεία με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας.

Κατά τη μυθολογία η Υγεία ήταν η κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης, αδελφής της Αθηνάς και αδελφές της ήταν η Πανάκεια, η Ιασώ η Ακεσώ και η Αίγλη. Εκτός από την Αθήνα, τη λάτρευαν και σε άλλες πόλεις, όπως στις Θεσπιές, στην Ελάτεια, στα Μέγαρα, στην Κόρινθο και στο Άργος. Οι καλλιτέχνες την απεικόνιζαν με τη μορφή νέας γυναίκας από τον 5ο αι. π.Χ., ενώ αργότερα υιοθετήθηκε ως σύμβολο της το φίδι.Διάσημοι ζωγράφοι, αλλά κυρίως γλύπτες απέδωσαν την Υγεία σε αγάλματα, προτομές, γλυπτά και πίνακες.

Αγάλματα της Υγείας σήμερα κοσμούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και του Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου στη Πιερία.

Βάρος:
546 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 14 εκ. x 9 εκ.
Μικτό Βάρος:
580 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πελοπόννησος
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική