210 9964841

Ελληνική σημαία καρφίτσα πέτου

Ελλάδα
Ορείχαλκος
9.90
FX 012041
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ελληνική σημαία καρφίτσα πέτου. Σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο του σταυρού χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κατά την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Αποτελείται από από εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και μπλε παράλληλες λωρίδες, καθώς έναν λευκό σταυρό μέσα σε ένα μπλε τετράγωνο. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στην ιστορική φράση "Ελευθερία ή Θάνατος".

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σημαία της Ελλάδας αποτελείται εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και μπλε παράλληλες λωρίδες, καθώς και έναν λευκό Σταυρό μέσα σε ένα μπλε τετράγωνο. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος", όπως παράλληλα και στα γράμματα της λέξης "Ελευθερία". Ο Σταυρός συμβολίζει την θρησκεία της Ελλάδας, την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης, ήταν και το σύμβολο των Ελλήνων ναυτικών και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο του σταυρού χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Επίσης, κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Στη μεταβυζαντινή εποχή σημαίες με το σύμβολο του σταυρού είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Έλληνες σε διάφορες εποχές και κατά τόπους σε περιπτώσεις εξεγέρσεων. Δημοτικά τραγούδια των αρματολών του 17ου και 18ου αιώνα αναφέρουν ότι είχαν φλάμπουρα με τον σταυρό.

Τον πρώτο χρόνο της Ελληνικής Επανάστασης δεν υπήρχε ενιαία διοίκηση και το κάθε στρατιωτικό σώμα είχε τη δική του σημαία. Οι επαναστατικές σημαίες είτε ήταν τρίχρωμες (άσπρο-μαύρο-κόκκινο) με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας τα οποία είχαν όλες οι σημαίες των νησιών, είτε ακολουθούσαν τα μπαϊράκια και τα φλάμπουρα των αρματολών φέροντας σταυρό μαζί με αγίους ή τον αετό, ενώ πολλά χωριά εξεγέρθηκαν έχοντας σαν σημαία τους το λάβαρο της εκκλησίας της ενορίας τους.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 cm x 1 cm x 2 mm
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες