210 9964841

Χάραξη με λέιζερ (laser)

5.00
DA 001102
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χάραξη με λέιζερ (Laser).

Δώστε στο δώρο σας μια προσωπική πινελιά! Χαράξτε ένα αρχικό, ένα όνομα, μια ημερομηνία, ένα σχέδιο, με λέιζερ και προσφέρετε ένα προσωποποιημένο δώρο! Με την παραγγελία σας, μην ξεχάσετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές γραμματοσειρές που παρουσιάζονται εδώ και να σημειώσετε την επιλογή σας, στο χώρο για τα σχόλια της παραγγελίας σας.

Σε μια ιδιαίτερη στιγμή κάντε τη διαφορά!

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης μιας σκληρής επίπεδης, κυλινδρικής ή άλλου είδους επιφάνειας με σκοπό την δημιουργία διακοσμητικών σχεδίων σ' αυτήν την επιφάνεια. Για παράδειγμα, οι αρχαίοι σφραγιδόλιθοι και οι αρχαίες επιγραφές σε στήλες αποτελούν τα πρώτα χαρακτικά έργα της ανθρωπότητας.

Έχουμε πολλά είδη χάραξης. Ανάλογα με το υλικό της πλάκας, γίνεται λόγος για ξυλογραφία (χαρακτική στο ξύλο), για χαλκογραφία (χαρακτική στον χαλκό), λιθογραφία (χαρακτική στην πέτρα), κ.λπ. Η γαλλικής προέλευσης λέξη γκραβούρα είναι ένας άλλος κοινός όρος για χαρακτικά έργα (συνήθως χαλκογραφίες).

Η ξυλογραφία, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Κινέζους και αποτελεί την αρχαιότερη τεχνική χαρακτικής για την εκτύπωση σχεδίων σε υφάσματα και από τον 6ο αι. μ.Χ., για την εκτύπωση σχεδίων στο χαρτί. Η ξυλογραφία χρησιμοποιήθηκε πολύ αργότερα (τον 14ο αι. μ.Χ.) στην Ευρώπη για την εκτύπωση θρησκευτικών εικόνων. Μετά την ανακάλυψη της τυπογραφίας με κινητά στοιχεία από τον Γουτεμβέργιο, η ξυλογραφία χρησιμοποιήθηκε για την ένθεση εικόνων σε βιβλία.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε επίσης την δυνατότητα να χαράξουμε πάνω σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια, γυαλί, μέταλλο, ακρυλικά (plexi-glass) κ.α. με μεγάλη ακρίβια το σχέδιο που θέλουμε.

Μπορούμε έτσι να δημιουργήσουμε το δικό μας προσωποποιημένο δώρο και να αφήσουμε το σημάδι μας στον χρόνο!