210 9964841

Δελφίνια Γούρι 2024

Δελφοί
9.90
FX 020103
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το τυχερό σας γούρι για την νέα χρονιά! Για την νέα χρονιά δημιουργήσαμε ένα γούρι εμπνεόμενοι από το αρχαίο νόμισμα των Δελφών. Συνδυάσαμε τα τέσσερα δελφίνια που απεικονίζονται στο αρχαίο νόμισμα με τον συμβολισμό που έχουν για να ευχηθούμε για την νέα χρονιά.

Τα δελφίνια, σύμβολα τύχης, φιλίας, ελευθερίας και χαράς, αντιπροσωπεύουν το θάνατο του παρελθόντος και την αναγέννηση μιας νέας ζωής και αποτελούν την σύνδεση του ανθρώπου με τον μαγικό και απέραντο κόσμο της θάλασσας.

Το γούρι είναι φιλοτεχνημένο στο χέρι και είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο. Προσφέρεται με φούντα και κορδόνι μέσα σε πουγκάκι.

Διάμετρος επίχρυσο γούρι: 2,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το δελφίνι βασιλιά των θαλασσών και σύμβολο του Δελφινίου Απόλλωνα και του Ποσειδώνα.

Σαν σύμβολο των Ολυμπίων θεών είχε πολύ σημαντική θέση στην αρχαία τέχνη σαν διακοσμητικό μοτίβο ή σαν καλλιτεχνική παράσταση. Γνωστά είναι τα δύο δελφίνια που κοσμούν μια υπέροχη τοιχογραφία στο "Ακρωτήρι" της Θήρας. Στον Μινωικό πολιτισμό, επίσης, συναντάται η τοιχογραφία των δελφινιών που βρέθηκε στο Μέγαρο της Βασίλισσας στο Ανάκτορο της Κνωσού. Δελφίνια απεικονίζονταν σε αγγεία συνδυασμένα με θεϊκές μορφές και σε αρχαία νομίσματα, με γνωστότερο αυτό των Δελφών, που απεικονίζει τέσσερα δελφίνια.

Κανένα θαλάσσιο ζώο δεν έχει τόσο πολύ απασχολήσει συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς και γενικότερα καλλιτέχνες, όσο το δελφίνι. Τα δελφίνια αναφέρθηκαν σε πάρα πολλούς μύθους και σε πολλούς από αυτούς υπήρξαν σωτήρες των ανθρώπων. Γνωστότερος είναι ο μύθος της αιχμαλωσίας του Διονύσου από Τυρρηνούς πειρατές, τους οποίους ως τιμωρία τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια, ο οποίος διεσώθη και ως ανάγλυφη παράσταση στο χορηγικό μνημείο του Λυσικράτη, γνωστό και ως "Φανάρι του Διογένους".

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με φούντα
Μικτό Βάρος:
201 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Δελφοί
Υλικό:
Ορείχαλκος με πατίνα
Χρονολογία:
480 - 475 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική