210 9964841

Δίσκος, Ολυμπιακοί Αγώνες, Επάργυρο

39.90
FX 000105
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η δισκοβολία είναι άθλημα πανάρχαιο. Αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, και αργότερα ως αγώνισμα του πεντάθλου στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δημιουργήσαμε για σας, ένα μοναδικό γλυπτό εμπνεόμενοι απο τις παραστάσεις των αθλημάτων πάνω σε μελανόμορφα αγγεία, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήσαμε πάνω σε ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά. Η ανάγλυφη πλακέτα είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο επαργυρωμένο σε διάλυμμα ασημιού 999° βαθμών.

Διαστάσεις: 7εκ. x 11εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η δισκοβολία είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων του στίβου, στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην αρχαιότητα, η δισκοβολία ήταν αγώνισμα του πεντάθλου. Ο δίσκος ήταν από τα αγωνίσματα που δεν είχαν σχέση με τις στρατιωτικές ασκήσεις και τον πόλεμο, ούτε με τις αγροτικές εργασίες. Ο δίσκος δεν ήταν παρά ένα βαρύ κυκλικό αντικείμενο από μόλυβδο, χαλκό, σίδηρο ή πέτρα. Οι αρχαίοι συνήθιζαν την επιφάνεια του δίσκου να την διακοσμούν με αθλητικές παραστάσεις και ζώα. Επίσης έγραφαν ωδές ή επιγραφές, αφού ήταν ένα αθλητικό όργανο και συγχρόνως ανάθημα στο Θεό.

Η δισκοβολία ήταν ένα αγαπητό αγώνισμα για τους Αρχαίους Έλληνες, γεγονός που φαίνεται και από την τέχνη τους. Κατά την ελληνική παράδοση αυτός που εφηύρε τη δισκοβολία ήταν ο Περσέας, ο οποίος κατά τη συμμετοχή του σε επιτάφιους αγώνες, έριξε το δίσκο και σκότωσε άθελά του, τον παππού του, τον Ακρίσιο. Ο Απόλλωνας, επίσης, σε αγώνισμα δισκοβολίας σκοτώνει το φίλο του Υάκινθο. Ο δίσκος από τους προϊστορικούς χρόνους συνδέεται με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Επίσημα, ωστόσο, η δισκοβολία περιγράφεται στην Οδύσσεια και στην Ιλιάδα του Ομήρου.

Στην αρχαιότητα, νικητής στο αγώνισμα τις δισκοβολίας ανακηρυσσόταν εκείνος ο δισκοβόλος που έριχνε σε πιο μακρινή απόσταση το δίσκο από τους ανταγωνιστές του. Κατά τους αρχαίους Έλληνες, η δισκοβολία απαιτούσε ρυθμό, ακρίβεια και δύναμη. Για να μπορούν να εκτιμήσουν τη βολή του κάθε αθλητή, στο σημείο πτώσης του δίσκου, τοποθετούνταν πάσσαλοι ή βέλη, για να συγκρίνουν δύο βολές μεταξύ τους. Στην αρχαία Ελλάδα, ο αθλητής ήταν υποχρεωμένος να ρίχνει το δίσκο από ένα μικρό παραλληλόγραμμο χαραγμένο στο έδαφος που ο αθλητής μόλις χωρούσε.

Αρχαία αγγεία με παραστάσεις των αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Βάρος:
365 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 11 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
405 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική