210 9964841

Διόνυσος, Ασημένιο Παντατίφ

Νάξος
34.90
FA 001422
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το κόσμημα αυτό έχει σαν πηγή έμπνευσής του ένα από τα αρχαία νομίσματα της Νάξου, το τετραδραχμο της Νάξου που χρονολογείται το 461-430 π.Χ. και απεικονίζει την κεφαλή του Διόνυσου στεφανωμένη με στεφάνι από κισσό. Η πίσω όψη φέρει την επιγραφή ΝΑΧΙΟΝ γύρω από έναν Σειληνό. Οι απεικονίσεις και των δύο όψεων παρουσιάζουν ιδιαίτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον, με τα ανάγλυφα του να δημιουργούν ένα κόσμημα μοναδικής αισθητικής και ιστορικής αξίας. Το παντατίφ είναι κατασκευασμένο από ασήμι 999° και συνοδεύεται με μαύρο σατέν κορδόνι. Οι δύο όψεις του σας δίνουν την δυνατότητα,κάθε φορά, να το φοράτε σαν να είναι η πρώτη φορά!

Διάμετρος: 2,5 εκ.

Πάχος: 0,3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Διόνυσος ήταν θεός του κρασιού και της αμπελουργίας και αργότερα θεωρήθηκε και προστάτης των τεχνών και του θεάτρου. Η λατρεία του Διονύσου ήταν η δημοφιλέστερη στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η Σεμέλη. Ο Διόνυσος ταξίδεψε τον κόσμο, διδάσκοντας στους ανθρώπους τον τρόπο καλλιέργειας του σταφυλιού και την παρασκευή του κρασιού. Σύντροφοι του Διονύσου στα ταξίδια του, ήταν οι νύμφες Μαινάδες, οι Σάτυροι και οι Σειληνοί.

H Νάξος είχε κόψει νομίσματα, και αρκετά αρχαία κέρματα έχουν διασωθεί. Το αττικό τετράδραχμο της Νάξου του 461-430 π.Χ. και απεικονίζει την κεφαλή του Διόνυσου στεφανωμένη με στεφάνι από κισσό. Η πίσω όψη φέρει την επιγραφή ΝΑΧΙΟΝ γύρω από έναν Σειληνό που είναι καθισμένος στο χώμα με ανοιχτά τα πόδια και έχει το πρόσωπο στραμμένο προς στα αριστερά. Στο δεξί του χέρι κρατάει έναν κάνθαρο (ποτήρι) και φαίνεται έτοιμος να πιει. Το κέρμα έχει διάμετρο 28 χιλιοστά και ζυγίζει 16,85 γραμμάρια.

Αρχαία ελληνικά νομίσματα φυλάσσονται στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
4 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 0,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
21 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Νάξος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
461 - 430 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική