210 9964841

Χάλκινος Θώρακας, Αρχαία Ολυμπία, Ρολόι

Χαλκός
169.90
FX 003007
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μετατρέψαμε αυτό το υπέροχο αντίγραφο θώρακα που απεικονίζει τον Δία και το Απόλλωνα με την λύρα του, σε ρολόι. Το πρωτότυπο του χάλκινου θώρακα, πιθανολογείται ότι είναι έργο νησιώτη χαλκουργού, περί τα 650-625 π.Χ. Το ξεχωριστό αυτό ιστορικό κειμήλιο, φτιαγμένο για όλους τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, είναι κατασκευασμένο από χαλκό και στηρίζεται πάνω σε ξύλινη βάση.

Διαστάσεις: 23εκ. x 30εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ολυμπία κατέχει ίσως την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων όπλων, υστερογεωμετρικής και αρχαϊκής κυρίως εποχής, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Τα όπλα ήταν τα πιο γνωστά και ταιριαστά αφιερώματα στον Δία που παρείχε τη νίκη στους αγωνιζόμενους στην Ολυμπία, όπως και στην μάχη.

Ως αναθήματα πόλεων από λάφυρα νικηφόρων πολέμων ή ατόμων από την προσωπική τους αρματωσιά, τα όπλα αυτά, χώρια από την συμβολή τους στη γνώση της πολεμικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων, την πλούσια προσφορά τους στην εικονογράφηση των μύθων και την ίδια την καλλιτεχνική τους αξία, χάρη στις επιγραφές, που πολύ συχνά είναι χαραγμένες επάνω τους, αποτελούν επίσης πολύτιμα και αδιαφιλονίκητα τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Ο θώρακας ήταν όπλο αμυντικό των αρχαίων Ελλήνων, που το φορούσαν για να προφυλάσσονται στον πόλεμο και αποτελούνταν συνήθως από δέρμα σκληρό ή από μέταλλο.

O θαυμαστός και σπάνιος αυτός χάλκινος θώρακας είναι έργο νησιώτη χαλκουργού, του 650-625 π.Χ.περίπου και άνηκε αναμφίβολα σε επιφανή άνδρα. Στο κατώτερο τμήμα του εικονίζεται στη μέση ο Δίας και ο Απόλλωνας με την λύρα του. Πίσω από τον Δία είναι δυο θεοί και πίσω από τον Απόλλωνα δύο θεές, ίσως οι Μούσες ή οι Υπερβόρειες Παρθένες, που ήρθαν στη Δήλο από τις χώρες πέραν του Βορρά. Η σχεδίαση των ζώων και των φυτικών κοσμημάτων, που συμπληρώνει την διακόσμηση, φανερώνει το σίγουρο χέρι ενός καλλιτέχνη που έχει πίσω του μακριά παράδοση.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
671 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
23 εκ. x 30 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη βάση
Μικτό Βάρος:
711 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Ρολόι
Χρονολογία:
650 - 625 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική