210 9964841

Δίσκος με Χριστό

Χαλκός
105.00
IS 000008
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δίσκος με Χριστό. Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από χαλκό με πατίνα. Ο χάλκινος αυτός δίσκος με το Χριστό στο κέντρο και εγχάρακτο φυτικό διάκοσμο είναι κειμήλιο το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Διάστασεις: 23εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από 1960.

Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού. Η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού ως τη σημερινή εποχή.

Στη μόνιμη έκθεση του, μέσα από ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, σημαίες και όπλα από τους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικών μορφών, έγγραφα και φωτογραφίες, οικιακά σκεύη και εργαλεία καθώς και παραδοσιακές φορεσιές και έργα της νεοελληνικής χειροτεχνίας διαγράφεται η ιστορική πορεία του Ελληνισμού από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) συμβολικά μέχρι τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Βάρος:
230 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
23 εκ.
Μικτό Βάρος:
410 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Σκεύος

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική