210 9964841

Βραχιόλι με τρία Αρχαϊκά Μοτίβα, Ασήμι

Κύπρος
34.90
FX 004014
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Βραχιόλι με τρία αρχαικά μοτίβα σε μικρογραφία, εμπνευσμένα απο ευρήματα του Αρχαίου Κυπριακού πολιτισμού. Τα τρία μικρά μοτίβα είναι το σταυρόσχημο ειδώλιο, το ταυρόμορφο ρυτό και το δαχτυλιόσχημο αγγείο. Το βραχιόλι είναι πλεγμένο στο χέρι με σατέν μαύρο κορδόνι και τα ενώτια είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925°. Συνοδεύεται με μια πέτρα τουρκουάζ, για το "μάτι", αλλά και για το καλό. Ένα μοναδικό κόσμημα δώρο για όλες τις ηλικίες!

Διαστάση του βραχιολιού: 18εκ.

Διαστάσεις μοτίβων: 2εκ.

Διάσταση πέτρας: 1-1,5εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Τα σταυρόσχημα ειδώλια είναι κατά κανόνα λίθινα και απεικονίζουν ανθρώπινες μορφές σε σχήμα σταυρού. Εμφανίζονται στην Κύπρο κατά την Χαλκολιθική περίοδο (3900-2500 π.Χ.) και πολλά τέτοια ειδώλια έχουν βρεθεί στην περιοχή της Πάφου, όπως το ειδώλιο του Πωμού. Σταυρόσχημα ειδώλια έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους παιδιών και γυναικών και φαίνεται ότι σχετίζονται με την έννοια της γονιμότητας και της αναγέννησης. Δεν αποκλείεται η σχέση με δοξασίες συναφείς με τις αντιλήψεις περί μεταθανάτιας ζωής.

Τα δακτυλιόσχημα αγγεία ανήκουν στην Κυπρο-Γεωμετρική περιόδο. Τα δαχτυλιόσχημα αγγεία θεωρούνται ως γνήσιες κυπριακές δημιουργίες.  Xρονολογoύνται κυρίως κατά την διάρκεια του 8ου και 7ου αιώνα π.Χ. και δεν έχει εξακριβωθεί, εάν τα αγγεία αυτά ήταν σκεύη καθημερινής χρήσης ή εάν χρησίμευαν σε θρησκευτικές τελετουργίες.

Τα ρυτά σε μορφή ταύρου ήταν τελετουργικά σκεύη με δύο οπές. Χρησίμευαν για την προσφορά πολύτιμων υγρών (κρασί, λάδι) στους θεούς και ανευρίσκονται συχνά σε ιερά αλλά και σε τάφους. Τα ζωόμορφα ρυτά είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Κύπρο. Ιδιαίτερα τα ρυτά σε σχήμα ταύρου θεωρούνται ως κατ' εξοχήν κυπριακές δημιουργίες. Ο ταύρος αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά σύμβολα των λαών της ανατολικής Μεσογείου κατά την Εποχή του Χαλκού και ήταν συνδεδεμένος με τη γονιμότητα αλλά και την υπερφυσική δύναμη.

Αρχαιολογικά ευρήματα από την Κύπρο εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
12 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
18 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
34 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Βραχιόλι

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική