210 9964841

Κόκκινος Αχάτης

44.90
KO 000106
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κομπολόι με στρογγυλές χάντρες από κόκκινο αχάτη. Το κομπολόι είναι πλεγμένο στο χέρι και κατασκευασμένο από έμπειρους τεχνίτες και όλες οι χάντρες είναι άριστης ποιότητας και αυθεντικής ομορφιάς. Ένα αξεσουάρ μοναδικής αισθητικής που δεν πρέπει να χάσετε!

Δείτε επίσης το βιβλίο "Κομπέω - Κομπώ" από τη συλλογή των βιβλίων μας.

Διάμετρος χάντρας: 10 χιλ.

Διαστάσεις κομπολογιού: 26 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι Έλληνες κατασκευάζουν γιρλάντες χειρός, τα λεγόμενα κομπολόγια, ήδη από το 1000 μ.Χ. Το πρώτο μέρος στην Ελλάδα, όπου φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν «κομπολόγια», ήταν η μοναστική πολιτεία του Άθω. Οι γιρλάντες χειρός ονομάστηκαν επίσης και κομβολόγια, επειδή ο προσευχόμενος ακουμπώντας τον κάθε κόμβο έλεγε και μία προσευχή. Η σύνθεση των λέξεων κόμβο + λέγει, "γέννησαν" το όνομα κομβολόγιον, που στη νέα ελληνική γλώσσα αποκαλείται, κομπολόι.

Τα κομπολόγια άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες πολίτες, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι Τούρκοι της Ελλάδας κρατούσαν το "τεσπίχ", που το εξελληνίσαμε σε "ντεσπίγι".

Τα σημερινά κομπολόγια είναι φτιαγμένα από χάντρες διαφόρων υλικών και από εξαρτήματα διαφόρων μετάλλων. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν στα κομπολόγια συνήθως 23 χάντρες, αντίθετα με τα τούρκικα, που έχουν 33. Οι χάντρες πρέπει να περνιούνται σε κορδόνι ή αλυσίδα. Πέρα απ’ το κορδόνι, χαρακτηριστικά στοιχεία του κομπολογιού είναι ο παπάς και η φούντα. Παπάς είναι η μεγάλη χάντρα, συχνά διαφορετικού σχήματος από τις υπόλοιπες του κομπολογιού, που υπάρχει στο τελείωμα της γιρλάντας.

Βάρος:
38.8 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
26 εκ.
Μικτό Βάρος:
63 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Κόκκινος Αχάτης
Υποκατηγορία:
Κομπολόγια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική