210 9964841

Αρύβαλλος Επίχρυσο Γούρι

Γούρια για τη νέα χρονιά!

Αρχαία Ελλάδα
34.90
FX 020102
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αρύβαλλος επίχρυσο γούρι. Παρατηρώντας από την κορυφή μια διακόσμηση αρύβαλλου στη μελανόμορφη τεχνική, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό κρεμαστό γούρι. Ο αρύβαλλος έχει σώμα σφαιρικό, επίπεδο χείλος με προεξοχή και λουράκι από τον ώμο μέχρι το χείλος. Στο σώμα μπορεί κανείς να δει διάφορα γεωμετρικά σχέδια όπως αυτά που απεικονίζονται στο κόσμημα γούρι μας.

Διάμετρος: 5 cm

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος επιχρυσωμένος σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων.

Δείτε και την υπόλοιπη συλλογή

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αρύβαλλος ήταν ένα μικρό σφαιρικό δοχείο με στενό στόμιο το οποίο χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα. Η συνήθης χρήση του ήταν ως δοχείου που περιείχε αρώματα ή ελαιόλαδο, και συχνά απεικονίζεται στη ζωγραφική αγγείων να χρησιμοποιείται από αθλητές κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους.
Το σχήμα του αρύβαλλου προήλθε αρχικά από τις οινοχόες της Γεωμετρικής περιόδου του 9ου αιώνα π.Χ., ένα σφαιροειδούς σχήματος δοχείου το οποίο χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση κρασιού. Με την άφιξη της πρωτοκορινθιακής περιόδου του 8ου αιώνα π.Χ., είχε πλέον καθιερωμένα χαρακτηριστικά ως προς το σχήμα του, από το σφαιροειδές προς το κωνοειδές, και τελικά καταλήγωντας στο σφαιροειδές. Η χαρακτηριστική αυτή μορφή του έχει ένα ευρύ, επίπεδο στόμιο, και μια μικρή λαβή.

Μερικές από τις ύστερες ποικιλίες, έχουν καμπανόσχημα στόμια, μια επιπρόσθετη λαβή, ή/και μια επίπεδη βάση. Οι αγγειοπλάστες επίσης συνήθιζαν να πειραματίζονται δημιουργικά με διάφορα σχήματα με τους αρύβαλλους.

Βάρος:
17 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με φούντα
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Γούρια