210 9964841

Μυροδοχείο Παντατίφ Ασήμι

Κύπρος
39.00
FA 001506
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα παντατίφ σε σχήμα αγγείου, εμπνεόμενοι από την μορφή ενός αρχαίου μυροδοχείου από την Κύπρο , που χρονολογείται στον 1ο αιώνα μ.Χ.. Τα μυροδοχεία συχνά περιείχαν πολύτιμα υγρά για μαγειρική χρήση ή φαρμακευτικές κρέμες και αρώματα. Ένα εντυπωσιακό παντατίφ, σε ασήμι 999°, με μαύρο σατέν κορδόνι, που θα κολακέψει κάθε στυλ.

Διαστάσεις: 1,4εκ. x 4εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το μυροδοχείο είναι ίσως το πιο διαδεδομένο εύρημα γυάλινου δοχείου από την αρχαία ελληνική, κυπριακή και ρωμαϊκή τέχνη. Είναι ένα μικρό κεραμικό ή γυάλινο μπουκάλι, που συχνά απαντάται σε ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαίτερα σε νεκροταφεία. Θεωρείται ότι είχαν ταφική χρήση, αλλά και τακτική οικιακή χρήση. Σκοπός των δοχείων αυτών, ήταν η αποθήκευση και η μεταφορά υγρών και κυρίως καλλυντικών προϊόντων. Άλλη εκδοχή είναι, ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή δακρύων  των πενθούντων σε ταφικές τελετές για να συνοδεύσουν τους αποθανόντες στον τάφο.

Πιθανολογείται ότι εμφανίστηκαν κατά την Ελληνιστική περίοδο. Αρχικά, το σχήμα διαμορφώθηκε σε μικρογραφία από μεγαλύτερους αμφορείς της εποχής. Τα γυάλινα μυροδοχεία  άρχισαν να εμφανίζονται στην Κύπρο μετά τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.. Τα μυροδοχεία διακρίνονται για το κυκλικό τους σώμα, το μικρό οβαλ στόμιο, τον κυλινδρικό λαιμό. Είχαν μικρό εξόγκωμα αντί βάσης. Τοποθετούνταν στους τάφους, ως δώρα , δίπλα στους νεκρούς. Ποικίλουν σε σχήματα, με βάση το σχήμα τους και τη συνολική μορφή τους. Επίσης, υπάρχουν παραλλαγές στο στόμιο και το σχήμα της βάσης  τους. 

Μυροδοχεία εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1,4 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
24 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
1ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική