210 9964841

2500 Χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα

Ελλάδα
38.50
CC EUKAP0301001
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αναµνηστικό έγχρωμο 2 Eύρω για την 2500ή επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα. Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ., κατά τη διάρκεια της πρώτης περσικής εισβολής στην Ελλάδα. Οι πολίτες της Αθήνας πολέμησαν με τη βοήθεια των Πλαταιών. Οι Πέρσες διοικούνταν από τον Δάτη και του Αρταφέρνη. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της Περσία, υπό τον βασιλιά Δαρείου Α, να υποτάξει την Ελλάδα. Διαστάσεις: 25,75 χιλ. Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν. Αποκτήστε τώρα το δικό σας νόμισμα ή προσφέρετε το σαν ιδιαίτερο δώρο.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. Πρόκειται γιατην σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας (κυρίως των πόλεων-κρατών της Αθήνας και των Πλαταιών) και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, υπό τη διοίκηση του Δάτη και του Αρταφέρνη, κατά την πρώτη εισβολή τους στην Ελλάδα. Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών.

Μετά την αποτυχία της Ιωνικής Επανάστασης, ο Δαρείος συγκέντρωσε μεγάλη δύναμη για να εκδικηθεί την Αθήνα και την Ερέτρια, οι οποίες είχαν βοηθήσει τους Ίωνες. Το 492 π.Χ, έστειλε δύναμη, υπό την ηγεσία του Μαρδόνιου αλλά ο περσικός στόλος καταστράφηκε από τρικυμία παρα πλέοντας τον Άθω. Τελικά το 490 π.Χ., υπό τη διοίκηση του Δάτη και του Αρταφέρνη, ο περσικός στρατός κατέλαβε τις Κυκλάδες, κατέστρεψε την Ερέτρια και στρατοπέδευσε στον Μαραθώνα, όπου τους αντιμετώπισε μια δύναμη Αθηναίων και Πλαταιέων.

Η μάχη έληξε με αποφασιστική νίκη των Ελλήνων, με αρχηγό τον Μιλτιάδη και οι Πέρσες αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στην Ασία. Ο Ξέρξης, ο γιος του Δαρείου, επιχείρησε και εισέβαλε στην Ελλάδα το 480 π.Χ., αλλά η εισβολή του έληξε με αποτυχία.

Η μάχη του Μαραθώνα έδειξε στους Έλληνες ότι μπορούσαν να νικήσουν τους Πέρσες. Κατά τους σύγχρονους ιστορικούς και μελετητές, η μάχη στον Μαραθώνα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας και μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες μάχες.

Βάρος:
8.5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25,75 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υποκατηγορία:
Έγχρωμο Νόμισμα
Χρονολογία:
490 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική