210 9964841

Κόσμος, Ασημένιο Παντατίφ

29.90
FA 001435
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό παντατίφ σε σχήμα δακτυλίου, που φέρει πάνω του το αρχαίο γνωμικό "Ο κόσμος ούτος μία πόλις εστί", που σημαίνει "Ο κόσμος μας είναι μια πόλη". Το αρχαίο γνωμικό του Επίκτητου, γνωστού αρχαίου φιλοσόφου, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το υπέροχο κόσμημα σε μασίφ ασήμι 925°, για τους λάτρεις της αρχαίας ελληνικής γνώσης και σοφίας.

Διάμετρος: 3,8εκ.

Μπορείτε να επιλέξετε και ασημένια αλυσίδα λαιμού 42 εκ. ή στήθους 62 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Δείτε επίσης τα σκουλαρίκια, το βραχιόλι και το δαχτυλίδι του σετ "Κόσμος".

Αποκτήστε τώρα το δικό σας παντατίφ ή προσφέρετε το σαν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δώρο!

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο Επίκτητος (50 - 135 π.Χ.) ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος.

Ο Επίκτητος γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Φθάνοντας στη Ρώμη, τον αγόρασε ως δούλο, ο Επαφρόδιτος, ο οποίος ήταν απελεύθερος του Νέρωνα. Κατά την περίοδο εκείνη της ζωής του στη Ρώμη μαθήτευσε κοντά στον στωικό φιλόσοφο Μουσώνιο Ρούφο και αργότερα, όταν απελευθερώθηκε πλέον, άρχισε να διδάσκει και ο ίδιος, ώσπου το 94 μ.Χ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, λόγω διατάγματος του Δομιτιανού που εξόριζε τους φιλοσόφους από τη Ρώμη. Τότε κατέφυγε στη Νικόπολη της Ηπείρου οπού ίδρυσε φιλοσοφική σχολή και έμεινε ως το τέλος της ζωής του.

Ο Επίκτητος δεν άφησε γραπτό έργο. Ο ιστορικός Φλάβιος Αρριανός , ένας εκ των μαθητών του, ήταν εκείνος ο οποίος κατέγραψε τις φιλοσοφικές απόψεις του σε οκτώ βιβλία με τον γενικό τίτλο Διατριβαί, από τα οποία όμως έχουν διασωθεί μόνον τέσσερα. Ο Αρριανός είναι και ο καταγραφέας, ενός είδος συνοπτικής παρουσίασης των Διατριβών, που είναι γνωστό με το όνομα "Εγχειρίδιον Επικτήτου".

Επίκεντρο της φιλοσοφίας του Επίκτητου είναι ο άνθρωπος και η εκπαιδευτική αγωγή του με έμφαση στην ηθική. Η εκπαίδευση για τον φιλόσοφο είναι το μέσο με το οποίο μπορεί να κατοχυρώσει ο άνθρωπος την ελευθερία του. Μέσω της άσκησης της φιλοσοφίας ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει τα πράγματα που βρίσκονται υπό την εξουσία του από εκείνα που δεν βρίσκονται υπό την εξουσία του.

Κατά τον Επίκτητο, η έννοια της ευδαιμονίας δικρίνεται ανάμεσα στα ἐφ᾽ ἡμῖν (τα πράγματα που εξαρτώνται από εμάς) και στα οὐκ ἐφ᾽ ἡμῖν (τα πράγματα που δεν ελέγχουμε οι ίδιοι). Η διάκριση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση με πράγματα που είναι έξω από τις δυνάμεις μας μόνο πόνο επιφέρει και πρέπει να αποφεύγεται.  

Βάρος:
11 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,8 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
27 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική