210 9964841

Κόκκινο Αυγό με λαχούρια

Κόσμημα λαιμού

29.90
FX 000405
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Παντατίφ σε σχήμα αυγού, με σχέδιο από λαχούρια, τα οποία διακοσμούσαν τα άμφια αυτοκρατόρων και τα ιερατικά άμφια. Δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο κόσμημα για το Πάσχα και όχι μόνο, κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο βαμένο σε κόκκινο χρώμα με μαύρη αλυσίδα φτιαγμένο στο χέρι. Ένα δώρο που θα μείνει αξέχαστο για το μοναδικό στυλ και σχήμα του.

Διαστάσεις: 3,5εκ. x 5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα άμφια αρχικά συναντώνται στους βυζαντινούς χρόνους και ήταν κυρίως τα ενδύματα των αυτοκρατόρων και των κληρικών. Στην μεταβυζαντινή εποχή, ως άμφια χαρακτηρίζονταν μόνο τα ενδύματα των κληρικών. Επίσης, με άμφια καλύπτονται τα ευχολόγια και τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης και γενικά τα διακοσμητικά πέπλα των ναών.

Τα ιερατικά άμφια είναι τα ενδύματα που χρησιμοποιούνται από τους κληρικούς κατά τη Θεία Λειτουργία και άλλες εκκλησιαστικές τελετές. Ταυτόχρονα αποτελούν διακριτικά της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και εξουσίας. Στην αρχική τους μορφή, αλλά και σε ολόκληρη την πορεία της εξέλιξης τους, επηρεάζονται κυρίως από το κοσμικό ένδυμα της υψηλής κοινωνίας της ρωμαϊκής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής.

Βάρος:
6.5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με αλυσίδα
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική