210 9964841

Σώμα Ερμή

24.90
FX 000712
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό γλυπτό ανδρικού σώματος, εμπνεόμενοι από το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη. Το γυμνό σώμα του θεού αποδίδει μοναδικά την αρρενοπότητα των ανδρικών σωμάτων και την ιδιαίτερη σημασία που έδειχναν οι αρχαίοι γλύπτες στην απεικόνιση των θεών. Το πρωτότυπο άγαλμα, που είναι έργο του αρχαίου γλύπτη Πραξιτέλη, βρέθηκε στα ερείπια του ναού της Ήρας στην Ολυμπία, χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και απεικονίζει τον αγγελιοφόρο των Ολύμπιων Θεών. Το χειροποίητο μας άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο και είναι τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση.

Διαστάσεις αγάλματος: 5,5 εκ. x 9,5 εκ. x 3 εκ.

Διαστάσεις με μαρμάρινη βάση: 5,5 εκ. x 13 εκ. x 4,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

O Ερμής του Πραξιτέλη, έργο γνωστό και ως ο Ερμής με τον μικρό Διονύσο, είναι ένα αρχαίο Ελληνικό γλυπτό, που απεικονίζει τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών, και το Διόνυσο, τον θεό του κρασιού, ως βρέφος. Το άγαλμα ανακαλύφθηκε το 1877 στα ερείπια του ναού της Ήρας στην Ολυμπία και είναι κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο. Το έργο αποδίδεται στον Πραξιτέλη και χρονολογείται περίπου στον 4ο αιώνα π.Χ. Ο Πραξιτέλης ήταν ένας από τους εξέχοντες γλύπτες της Ύστερης Κλασικής περιόδου στην Ελλάδα.

Όπως όλοι οι γλύπτες της εποχής, συνήθιζε ως επί το πλείστον να απεικονίζει τους θεούς και θεές του Ελληνικού πανθέου στα έργα του. Το γλυπτό δείχνει τον Ερμή να στηρίζεται στον κορμό ενός δέντρου, ενώ το μωρό προσπαθεί να πάρει κάτι από το χέρι του. Ενώ το δεξί χέρι του Ερμή δεν διασώζεται σήμερα, αρχικά πιθανώς θα πρέπει να κράταγε ένα τσαμπί σταφύλι, πειράζοντας έτσι το βρέφος. Όπως υποδηλώνει ο μύθος, ο Δίας διέταξε τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο του, να κρύψει το νεογέννητο από την συζυγό του, την Ήρα και να τον μεταφέρει στις Νύμφες στην Κρήτη.

Ο Ερμής του Πραξιτέλη εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ολυμπία.

Βάρος:
229 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 13 εκ. x 4,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
232 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική