210 9964841

Αργυρό Τρίδραχμo Δελφών

Δελφοί
34.90
FX 004093
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητο αντίγραφο του αρχαίου τρίδραχμου των Δελφών, που είναι ένα από τα πιο σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα. Χρονολογείται περί το 480-475 π.Χ. και φέρει δύο κριόμορφα ρυτά (αγγεία) στην εμπρόσθια όψη και ακριβώς από πάνω τους, δυο δελφίνια που κολυμπούν αντικριστά. Η επιγραφή ΔΑΛΦΙΚΟΝ είναι αποτυπωμένη με μικρά γράμματα από κάτω, ενώ όλα τα σχέδια περικλείονται από κύκλο σφαιριδίων. Στην οπίσθια όψη, υπάρχει έγκοιλο τετράγωνο, με τέσσερα χωρίσματα σε μορφή φατνωμάτων, στο κέντρο των οποίων εικονίζονται δελφίνια. Τα φατνώματα, που απεικονίζονται, υποστηρίζεται ότι είναι από την οροφή του ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς. Το νόμισμα είναι κατασκευασμένο από επαργυρωμένο ορείχαλκο. Ένα ιδανικό δώρο και για αρχαιολόγους και συλλέκτες νομισμάτων.

Το κάθε νόμισμα προσφέρεται σε ακρυλική θήκη για προστασία και καλύτερη παρουσίασή του και με συσκευασία δώρου.

Διάμετρος νομίσματος: 2,5 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας νόμισμα ή προσφέρετε το σαν ιδιαίτερο δώρο.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή των νομισμάτων και το σετ των τεσσάρων επάργυρων νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα τρίδραχμα των Δελφών, είναι από τα πιο σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα και χρονολογούνται περί το 480-475 π.Χ. Τα νομίσματα φέρουν δύο κριόμορφα ρυτά (αγγεία) στην εμπρόσθια όψη και ακριβώς από πάνω τους, δυο δελφίνια που κολυμπούν αντικριστά. Η επιγραφή ΔΑΛΦΙΚΟΝ είναι αποτυπωμένη με μικρά γράμματα από κάτω, ενώ όλα τα σχέδια περικλείονται από κύκλο σφαιριδίων.

Τα ρυτά είναι μια έκδηλη αναφορά στη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στις Πλαταιές το 479 π.Χ. και ήταν πιθανότατα μεταξύ των λαφύρων που πάρθηκαν από τους Έλληνες και αφιερώθηκαν ως αναθήματα στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Τα μοτίβα μπορεί επίσης να σχετίζονται με την λατρεία του Απόλλωνα. Το κεφάλι του κριαριού (κάρνος) ήταν το σύμβολο του Απόλλωνα Καρνείου, που ήταν ο προστάτης των κοπαδιών και της αγέλης, ενώ τα δελφίνια συμβόλιζαν τον Απόλλωνα Δελφινίο, ο οποίος πήρε τη μορφή ενός δελφινιού.

Στην οπίσθια όψη, υπάρχει έγκοιλο τετράγωνο, με τέσσερα χωρίσματα σε μορφή φατνωμάτων, στο κέντρο των οποίων εικονίζονται δελφίνια. Τα φατνώματα, που απεικονίζονται, υποστηρίζεται ότι είναι από την οροφή του ναού του Απόλλωνος. Νομίσματα των Δελφών εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Βάρος:
53 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Δελφοί
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
480 - 475 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική