210 9964841

Αργυρός Στατήρας Αίγινας

34.90
FX 004044
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας σαν έμπνευση την αρχαία Ελλάδα, με τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη της, δημιουργήσαμε το επάργυρο αντίγραφο του αργυρού στατήρα της Αίγινας, με την θαλάσσια χελώνα στην μία όψη και έγκοιλο, μοιρασμένο σε ακανόνιστα διάχωρα στην άλλη όψη. Οι στατήρες της Αίγινας ήταν γνωστοί και ως χελώναι και η Αίγινα ήταν η πρώτη πόλη-κράτος που έκοψε τα δικά της νομίσματα. Ένα ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων.

Διαστάσεις νομίσματος: 1,8 εκ. x 2 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή και το σετ των πέντε νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στον αργυρό στατήρα Αίγινας (500-480 π.Χ.), το σύµβολο που επιλέχτηκε για τις πρώτες κοπές, ήταν η θαλάσσια χελώνα στην μπροστινή όψη, ενώ στην πίσω όψη υπήρχε ένα έγκοιλο τετράγωνο με ακανόνιστα σχήµατα. Το κάθε νόμισμα ζύγιζε 12,57 γραμμάρια.

Η Αίγινα ήταν η πρώτη πόλη-κράτος, που έκοψε τα δικά της νομίσματα στην Ελλάδα. Η Αίγινα, ως νησί και µάλιστα χωρίς πολλές καλλιεργήσιµες εκτάσεις, στράφηκε πολύ νωρίς στην ναυτιλία και το εµπόριο. Οι Αιγινήτες µε τα συνεχή ταξίδια τους γνώρισαν το νόµισµα και µετά το 570 π.Χ. έκοψαν ασηµένια νοµίσµατα, τους στατήρες.

Οι στατήρες της Αίγινας, γνωστοί ως χελώναι, κυκλοφόρησαν στις περισ­σότερες περιοχές του Ελλαδικού χώρου για περίπου τετρακόσια χρόνια. Βρέθηκαν όμως και στην Περσία, την Αίγυπτο και την Κάτω Ιταλία.

Η νοµισµατοκοπεία σταµάτησε το 431 π.Χ. µε την εκδίωξη των Αιγινήτων και ξανάρχισε πάλι µε την επιστροφή τους στο νησί στο τέλος του αιώνα όπου συνεχίζει ως τους αυτοκρατορικούς χρόνους, µόνο µε χάλκινες εκδόσεις.

Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μικρά Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Στην μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζονταν κυρίως τα εκάστοτε σύμβολα των πόλεων, οι θεότητες που τις προστάτευαν, μυθικά πρόσωπα ή πλουτοπαραγωγικά προϊόντα της περιοχής, απεικονίσεις δηλαδή οι οποίες καθιστούσαν αναγνωρίσιμη την προέλευση των εν λόγω νομισμάτων.

Το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως ασήμι, έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά και το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του. Στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα, κυκλοφόρησαν και χάλκινα νομίσματα για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές τους.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
55,5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαρωνικός Κόλπος
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
500 - 480 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική