210 9964841

Αργυρό Τετράδραχμο Λυσίμαχου

Μακεδονία
28.90
FX 004048
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας σαν έμπνευση την Αρχαία Ελλάδα, με τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη της, δημιουργήσαμε το επάργυρο αντίγραφο του αργυρού τετράδραχμου του βασιλιά Λυσίμαχου της Θράκης, με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μία όψη, και στη πίσω όψη τη θεά Αθηνά να κρατάει τη νίκη στο χέρι της. Ένα ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων.

Διάμετρος νομίσματος: 3 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Το κάθε νόμισμα προσφέρεται σε ακρυλική θήκη για προστασία και καλύτερη παρουσίασή του και με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας νόμισμα ή προσφέρετε το σαν ιδιαίτερο δώρο.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή και το σετ των πέντε νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Στο αργυρό τετράδραχμο νόμισμα του βασιλιά Λυσίμαχου της Θράκης (297-281 π.Χ.), απεικονίζεται η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα κέρατα του Άμμωνα Δία στην μπροστινή όψη και στην πίσω όψη, η Αθηνά Νικηφόρος καθιστή. Στο πεδίο της πίσω όψης, υπάρχουν  μονογράμματα και η επιγραφή ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ, η οποία βρίσκεται δεξιά και αριστερά από τη θεά Αθηνά.

Ο Λυσίμαχος δε φαίνεται να έκοψε νομίσματα πριν από τη μάχη της Ιψού, εκτός από μια σειρά τετρόβολα που εκδόθηκε στη Λυσιμάχεια. Το 297-296 π.Χ. εισήγαγε τα νομίσματα, τους λεγόμενους «λυσιμάχους», αποφεύγοντας  να βάλει το πορτρέτο του στα νομίσματά του, αλλά βάζοντας το ονομά του και τον βασιλικό του τίτλο.

Μετά τον θάνατο του Λυσίμαχου το 281 π.Χ., το νόμισμα συνέχισε να εκδίδεται από διάφορα νομισματοκοπεία και παρέμεινε δημοφιλές σε όλη την διάρκεια του 3ου αι. π.Χ., καθώς αποτελούσε ένα νόμισμα πολιτικά ουδέτερο και αποδεκτό σε ολόκληρο τον ελληνιστικό κόσμο. Το  πρωτότυπο βρίσκεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μικρά Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Στην μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζονταν  τα  εκάστοτε σύμβολα των πόλεων, οι θεότητες που τις προστάτευαν, μυθικά πρόσωπα ή πλουτοπαραγωγικά προϊόντα της περιοχής, απεικονίσεις δηλαδή που καθιστούσαν αναγνωρίσιμη την προέλευση των εν λόγω νομισμάτων. 

Το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως ασήμι, έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά και το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του. Στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα, κυκλοφόρησαν και χάλκινα νομίσματα για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές τους.

Βάρος:
58 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
297-281 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική