210 9964841

Αργυρό Τετράδραχμο Αιτωλίας

Αιτωλία
34.90
FX 004045
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας σαν έμπνευση την Αρχαία Ελλάδα, με τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη της, δημιουργήσαμε το επάργυρο αντίγραφο του αργυρού τετράδραχμου Αιτωλίας, με τον Ηρακλή στην μπροστινή όψη και στην άλλη όψη, την προσωποποιημένη Αιτωλία πάνω σε σωρό από ασπίδες. Ένα ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων.

Διάμετρος νομίσματος: 2,6 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή και το σετ των πέντε νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

"Πεποίηται δε υπό Αιτωλών τρόπαιόν τε και γυναικός άγαλμα ωπλισμένης, Αιτωλίας δήθεν. Ταύτα ανέθεσαν επιθέντες οι Αιτωλοί Γαλάταις δίκην ωμότητος ες Καλλιέας" (Παυσανίας , Φωκικά 18,7).

Στο αργυρό τετράδραχμο Αιτωλίας (220-189 π.Χ.) απεικονίζεται η αφιερωμένη στο Δελφικό ιερό προσωποποιημένη Αιτωλία, στην μπροστινή όψη, οπλισμένη, να κάθεται πάνω σε σωρό από Γαλατικές ασπίδες. Στην πίσω όψη, απεικονίζεται ο θεοποιημένος ήρωας των Αιτωλών - και όλων των Ελλήνων - Ηρακλής.

Η ενδιαφέρουσα νομισματοκοπία των Αιτωλών περιελάμβανε χρυσές, αργυρές και χάλκινες κοπές και χρησίμευσε κυρίως για τις οικονομικές ανάγκες της Αιτωλικής Συμπολιτείας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε κοινό νόμισμα.

Η έκδοση των νομισμάτων αυτών συμπίπτει με την περίοδο ακμής της πολιτικής τους δύναμης στην Κεντρική Ελλάδα (280-188 π.Χ.), κυρίως από την χρονιά της νίκης εναντίον των Γαλατών μέχρι το 168 π.Χ., όταν το Αιτωλικό κοινό υποτάχθηκε στην δύναμη των Ρωμαϊκών λεγεώνων. Το πρωτότυπο βρίσκεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μικρά Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Στην μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζονταν κυρίως τα εκάστοτε σύμβολα των πόλεων, οι θεότητες που τις προστάτευαν, μυθικά πρόσωπα ή πλουτοπαραγωγικά προϊόντα της περιοχής, απεικονίσεις δηλάδη οι οποίες καθιστούσαν αναγνωρίσιμη την προέλευση των εν λόγω νομισμάτων.

Το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως ασήμι, έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά και το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του. Στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα, κυκλοφόρησαν και χάλκινα νομίσματα για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές τους.

Βάρος:
58 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αιτωλία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
220-189 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική