210 9964841

Αργυρό Τετράδραχμο Αίνου

Θράκη
34.90
FX 004094
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητο αντίγραφο του αρχαίου αργυρού τετράδραχμου της Αίνου, που χρονολογειται περί τον 5ο αιώνα π.Χ. και απεικονίζει στον εμπροσθότυπο, την κεφαλή του Ερμή με πέτασο (καπέλο). Στον οπισθότυπο απεικονίζεται ένας τράγος και η επιγραφή ΑΙΝΙ, τα οποία βρίσκονται εντός έγκοιλου τετραγώνου. Ο Ερμής ήταν ο προστάτης θεός της Αίνου. Το σύμβολο του τράγου είναι συνυφασμένο με την λατρεία του Ερμή, ενώ η απεικόνιση του στα νομίσματα της Αίνου σχετίζεται με την πανίδα της περιοχής, που αποτελούσε την κύρια πηγή ευημερίας της αρχαίας πόλης. Το νόμισμα είναι κατασκευασμένο από επαργυρωμένο ορείχαλκο. Ένα ιδανικό δώρο, και για αρχαιολόγους και συλλέκτες νομισμάτων.

Το κάθε νόμισμα προσφέρεται σε ακρυλική θήκη για προστασία και καλύτερη παρουσίασή του και με συσκευασία δώρου.

Διάμετρος νομίσματος: 2,3 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή των νομισμάτων και το σετ των τεσσάρων επάργυρων νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το τετράδραχμο της Αίνου, που χρονολογειται περί τον 5ο αιώνα π.Χ. απεικονίζει στον εμπροσθότυπο την κεφαλή του Ερμή με πέτασο (καπέλο). Στον οπισθότυπο απεικονίζεται ένας τράγος και η επιγραφή ΑΙΝΙ, τα οποία βρίσκονται εντός έγκοιλου τετραγώνου.

Ο Ερμής ήταν ο προστάτης θεός της Αίνου. Το σύμβολο του τράγου είναι συνυφασμένο με την λατρεία του Ερμή, ενώ η απεικόνιση του στα νομίσματα της Αίνου σχετίζεται με την πανίδα της περιοχής, που αποτελούσε την κύρια πηγή ευημερίας της αρχαίας πόλης. Οι μεταγενέστερες μορφές νομισμάτων της Αίνου, όπως και αυτό, είναι μερικά από τα καλύτερα δείγματα της νομισματικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων. Η Αίνος (Enez) ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη στη νοτιοανατολική ακτή της Θράκης, που βρισκόταν κοντά στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
53 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Θράκη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική