210 9964841

Αργυρός Στατήρας Κνωσού

Κρήτη
29.90
FX 004092
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητο αντίγραφο του αρχαίου αργυρού στατήρα της Κνωσού, που χρονολογείται περίπου το 425 π.Χ., και είναι ένα από τα πρώτα νομίσματα που κόπηκαν στην Κνωσό, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Οι απεικονίσεις του νομίσματος προέρχονται από τον διασημότερο μύθο της Κνωσού, αυτόν του Μινώταυρου και του Λαβύρινθου. Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζεται ο Μινώταυρος, κρατώντας ένα αντικείμενο άγνωστου ταυτότητας στο χέρι του, ενώ το σχέδιο του Λαβύρινθου εμφανίζεται στον οπισθότυπο του νομίσματος, σε σχήμα δεξιόστροφης σβάστικας με ένα άνθος στο κέντρο και τετράγωνα στις τέσσερις γωνίες του. Ο Μινώταυρος ήταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου, που γεννήθηκε μετά την συνεύρεση ενός ταύρου και της Πασιφάης, της συζύγου του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Το νόμισμα είναι κατασκευασμένο από επαργυρωμένο ορείχαλκο. Ένα ιδανικό δώρο και για αρχαιολόγους και συλλέκτες νομισμάτων.

Το κάθε νόμισμα προσφέρεται σε ακρυλική θήκη για προστασία και καλύτερη παρουσίασή του και με συσκευασία δώρου.

Διάμετρος νομίσματος: 2,2 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή των νομισμάτων και το σετ των τεσσάρων επάργυρων νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αργυρός στατήρας της Κνωσού, χρονολογείται περίπου το 425 π.Χ., και είναι ένα από τα πρώτα νομίσματα που κόπηκαν στην Κνωσό, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Οι απεικονίσεις του νομίσματος προέρχονται από τον διασημότερο μύθο της Κνωσού, αυτόν του Μινώταυρου και του Λαβύρινθου. Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζεται ο Μινώταυρος, κρατώντας ένα αντικείμενο άγνωστου ταυτότητας στο χέρι του, ενώ το σχέδιο του Λαβύρινθου εμφανίζεται στον οπισθότυπο του νομίσματος, σε σχήμα δεξιόστροφης σβάστικας με ένα άνθος στο κέντρο και τετράγωνα στις τέσσερις γωνίες του.

Ο Μινώταυρος ήταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου, που γεννήθηκε μετά την συνεύρεση ενός ταύρου και της Πασιφάης, της συζύγου του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο Μινώταυρος φυλακίστηκε από τον Μίνωα στο περίφημο οικοδόμημα του Δαίδαλου, τον Λαβύρινθο, και τρεφόταν με κορίτσια και αγόρια που έστελναν οι Αθηναίοι, ως φόρο τιμής στο βασιλιά της Κρήτης. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Μινώταυρος σκοτώθηκε από τον Θησέα.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
50 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
425 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική