210 9964841

Αργυρός Στατήρας Κορίνθου

Πήγασος & Αθηνά

Κόρινθος
34.90
FX 004133
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αργυρός στατήρας Κορίνθου αντίγραφο σε μασίφ ορείχαλκο επαργυρωμένο με διάλυμα ασημιού 999°. Το αντίγραφο είναι τοποθετημένο μέσα σε ακρυλική θήκη για την παρουσίαση και των δύο όψεων του νομίσματος. Ο στατήρας της αρχαίας Κορίνθου απεικονίζει τον Πήγασο στη μια όψη του και στην άλλη την Αθηνά να φοράει κορινθιακή περικεφαλαία. Το γράμμα Q (Κόππα) που διακρίνεται στα πρωτότυπα νομίσματα κάτω από τα μπροστινά πόδια του Πήγασου, ήταν η δωρική προφορά και γραφή του γράμματος Κάππα και είναι το πρώτο γράμμα της λέξης ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.

Διάμετρος νομίσματος: 2 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το κύριο νόμισμα της βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της αρχαίας Μακεδονίας, ήταν ο στατήρας. Οι στατήρες κόβονταν και κυκλοφορούσαν στην αρχαία Ελλάδα από τον 8ο αιώνα π.Χ. σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι πιο γνωστοί ήταν ο αιγινητικός στατήρας, ο αττικός, ο ευβοϊκός, ο κορινθιακός και αργότερα ο μακεδονικός, καθώς η Μακεδονία δεν είχε από την αρχή ιδιαίτερα αναπτυγμένο εμπόριο. Στατήρες κυκλοφόρησαν στη συνέχεια και στην δυτική Ευρώπη από τους Κέλτες, όταν αυτοί μιμήθηκαν τον μακεδονικό στατήρα, τον οποίο γνώρισαν υπηρετώντας ως μισθοφόροι στο στρατό του Φίλιππου Β΄της Μακεδονίας. Στατήρας στην Ελλάδα ονομάζεται επίσης ένα είδος ζυγαριάς, το στατέρι (στην Κέρκυρα) ή στατσέρι ή καντάρι. Τέλος, ο στατήρας εκτός από νόμισμα ήταν και μονάδα βάρους ή μάζας. Τον περασμένο αιώνα στην Ελλάδα ένας στατήρας ή καντάρι αναλογούσε σε 44 οκάδες.

Αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων εκτίθενται στο Νομισματικό μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο και σε άλλα μουσεία στην Ελλάδα.

Βάρος:
60 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
480 - 470 π.Χ.