210 9964841

Αργυρός Στατήρας Σαντορίνης

Δυο δελφίνια σε αντίθετη φορά

Σαντορίνη
34.90
FX 004133
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο αργυρός στατήρας της Σαντορίνης (Θήρας) στην μπροστινή όψη απεικονίζει δυο δελφίνια να κολυμπούν σε αντίθετη φορά και στην πίσω όψη ένα έγκοιλο τετράγωνο της αρχαϊκής εποχής 525-518 π.Χ.  Η Σαντορίνη, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ήταν εμπορικό πέρασμα από την Κρήτη στις Κυκλάδες. Είχε δικό της νομισματοκοπείο από τον 6ο π.Χ. αι. Το αντίγραφο είναι σε μασίφ ορείχαλκο επαργυρωμένο με διάλυμα ασημιού 999° και τοποθετημένο μέσα σε ακρυλική θήκη για την παρουσίαση και των δύο όψεων του νομίσματος.

Διάμετρος νομίσματος: 2 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αργυρός στατήρας της Θήρας με τα δυο δελφίνια να κολυμπούν σε αντίθετη φορά στην μπροστινή όψη και το έγκοιλο τετράγωνο της αρχαϊκής εποχής 525-518 π.Χ.Η Σαντορίνη, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ήταν εμπορικό πέρασμα από την Κρήτη στις Κυκλάδες. Είχε δικό της νομισματοκοπείο από τον 6ο π.Χ. αι. Βασικά όμως οι συναλλαγές στο νησί γίνονταν με το νόμισμα της Αίγινας τη χελώνα.
Τα πιο διαδεδομένα νομίσματα στην αρχαία Ελλάδα ήταν οι «χελώνες» από την Αίγινα, τα «Ιππάρια» (πουλάρια) από την Κόρινθο και οι «Γλαύκες» (κουκουβάγιες) από την Αθήνα. Στις Ελληνικές αποικίες, όπως στις Συρακούσες, και στη Σικελία κόβονταν τοπικά νομίσματα. Ασημένια νομίσματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 550 π.Χ. στην Μικρά Ασία, και στην Αίγινα. Είχαν επάνω τους μια προτομή λιονταριού ή ταύρου στην Μικρά Ασία, και μια χελώνα στην Αίγινα.

Βάρος:
60 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαντορίνη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
16ος αιώνας π.Χ.