210 9964841

Ρολόι Ακροβάτης

Κρήτη
149.00
FX 003013
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Από την μοναδική παράσταση του ακροβάτη από κάλυμα ξίφους που βρέθηκε στα Μάλια της Κρήτης, που χρονολογείται περίπου στο 1600 π.Χ., δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο έκθεμα με χρήση και σαν ρολόι, αποτυπώνοντας μια απο τις πιο αξιοθαύμαστες όσο και επικίνδυνες φιγούρες του αθλήματος αυτού στην αρχαία Ελλάδα. Το ρολόι ακροβάτης είναι κατασκευασμένο από χαλκό επάργυρο και τοποθετημένο πάνω σε ξύλινη βάση ή μαρμάρινη βάση.

Διαστάσεις: 29εκ. x 23εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Τo κυβίστημα ήταν αρχαίο Κρητικό άθλημα, στο οποίο εκτελούνταν μια ακροβατική άσκηση από  έναν ή δύο ακροβάτες, τους κυβιστητήρες. Οι κυβιστητήρες ήταν άνδρες, οι οπoίοι φορούσαν ένα περίτεχνο περίζωμα κι ένα ζωνάρι με φούντες γύρω από τη μέση τους, ένα στεφάνι με φτερά στο κεφάλι και βραχιόλια στα χέρια. Στο Κρητικό άθλημα, οι αθλητές έπρεπε να ακουμπούν τα χέρια και τα πόδια στο έδαφος, να υψώνουν το υπόλοιπο σώμα κατακόρυφα και ύστερα να το λυγίζουν σχηματίζοντας με το σώμα τους ένα ημικύκλιο ή έναν κύκλο.

 Η πιο αξιοθαύμαστη όσο και επικίνδυνη φιγούρα του αθλήματος αυτού ήταν η εκτέλεσή του πάνω ή ανάμεσα σε όρθια ξίφη ή μαχαίρια, όπως εικονίζεται στη χρυσή επένδυση της λαβής ενός βασιλικού ξίφους από το παλάτι των Μαλίων.

Βάρος:
522 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
29 εκ. x 23 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη βάση
Μικτό Βάρος:
560 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ρολόι
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική