210 9964841

Πήγασος Ασημένια Μανικετόκουμπα

Πήγασος & Βελλερεφόντης, Αργυρός Στατήρας Κορίνθου

Κόρινθος
Ασήμι
54.90
FX 000128
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Πήγασος ασημένια μανικετόκουμπα. Το σχέδιο απεικονίζει το φτερωτό άλογο Πήγασο. Ο στατήρας της αρχαίας Κορίνθου στην μια όψη φέρει τον Πήγασο, και στην άλλη την Θεά Αθηνά να φοράει κορινθιακή περικεφαλαία. Ο Πήγασος, ήταν το φτερωτό άλογο που δάμασε ο Κο­ρίνθιος ήρωας Βελλερεφόντης με τη βοή­θεια της θεάς Αθηνάς. Η Κόρινθος ήταν από τις πρώτες πόλις που έκοψαν νομίσματα μαζί με την Αίγινα και την Αθήνα. Χειροποίητο μασίφ ασήμι.

Διάμετρος: 2 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Πήγα­σος, το φτερωτό άλογο που δάμασε ο κορίνθιος ήρωας Βελλερεφόντης με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς. Η Κόρινθος έκοψε στατήρες στα μέσα περίπου του 6ου αι. π.Χ., που αντανακλούν την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της. Η κυκλοφορία των πρώτων Κορινθιακών στατήρων ήταν τοπικά περιορισμένη. Βρέθηκαν όμως σε «θησαυρούς» στις αποικίες της στη Μεγάλη Ελλάδα που δηλώνει τη μεγάλη διάδοση τους.

Η νομισματική παραγωγή της Κορίνθου είχε θεαματική αύξηση στις αρχές του 4ου αι. π.Χ. Τα κορινθιακά νομισμάτων εμπνέονται από τη μυθολογία και την τοπική ιστορία:  Η αρχαία ονομασία τους ήταν "πώλοι".

Στην μπροστινή όψη του νομίσματος αποτυπώνεται ο Πήγασος με τον Βελλερεφόντη. Γύρω στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., στην πίσω όψη καθιερώνεται η κεφαλή της Αθηνάς Χαλινίτιδος.  

Αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων εκτίθενται στο Νομισματικό μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο και σε άλλα μουσεία στην Ελλάδα.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2 εκ.
Μικτό Βάρος:
252 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Μανικετόκουμπα
Χρονολογία:
480 - 470 π.Χ.