210 9964841

Πεταλίδα Ασημένια Σκουλαρίκια

Κόσμημα

Ελλάδα
Ασήμι
44.90
FA 001445
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Πεταλίδα ασημένια σκουλαρίκια. Μια μοναδική ιδέα που γενήθηκε από ένα πραγματικό κέλυφος πεταλίδας που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το ιδιαίτερο κόσμημα. Δημιουργήσαμε ένα αντίγραφο του πραγματικού κοχυλιού και σας προσφέρουμε αυτό το μοναδικό κόσμημα. Οι πεταλίδες είναι το πιο γνωστό είδος οστράκων, που ζει και στις ελληνικές θάλασσες πάνω στα βράχια κοντά στις ακτές. Το κέλυφός τους έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξωτερική του επιφάνεια. Χειροποίητο από μασίφ ασήμι.

Διαστάσεις: 1,5 εκ. x 4 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Πεταλίδα είναι η κοινή ονομασία γαστερόποδων μαλακίων που ανήκουν στην οικογένεια των Πατελλιδών. Το γνωστότερο είδος είναι το εδώδιμο Patella cerulea, που ζει και στις ελληνικές ακτές. Το όστρακό της έχει σχήμα κώνου και ακτινωτές προεξοχές στην εξώτερη επιφάνειά του. Στην περιφέρειά του έχει δόντια και στο εσωτερικό του έχει γαλάζιους ιριδισμούς.

Οι πεταλίδες προσκολλώνται στους βράχους, όπως τα μύδια και τα στρείδια, και για να προστατεύονται από την ξηρασία στη διάρκεια της αμπώτιδας προσαρμόζουν καλά το όστρακό τους στα βράχια, σκάβοντας ένα μικρό κοίλωμα. Όταν γίνεται πλημμυρίδα, μετακινούνται έρποντας και μετά επιστρέφουν στη θέση τους. Με απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, απαγορεύεται η εμπορία των ζώντων δολωμάτων πεταλίδας, εφόσον το μήκος τους ανέρχεται μέχρι το ανώτατο όριο των 3 εκατοστών.

Βάρος:
8 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1,5 εκ. x 4 εκ.
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Σκουλαρίκια