210 9964841

Η Νίκη της Σαμοθράκης

Θεά Νίκη αλαβάστρινο άγαλμα

Σαμοθράκη
29.90
FX 000703
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Νίκη, ήταν μυθολογική θεότητα των αρχαίων Έλληνων, που αντιπροσωπευε την νίκη και συνήθως απεικονιζόταν ως φτερωτή γυναίκα που κατέβαινε στο πεδίο της μάχης ή στο στάδιο, για να στεφανώσει τους νικητές. Δημιουργήσαμε αντίγραφο από το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης του 2ου αιώνα π.Χ., που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής αρχαιότητας και διασώζεται μέχρι σήμερα. Ένα άγαλμα, ιδανικό για την διακόσμηση του χώρου σας, κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο.

Διαστάσεις: 11,5 εκ. x 20 εκ. x 10,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Νίκη ήταν θεά της ελληνικής μυθολογίας που αντιπροσώπευε την νίκη, που οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες τηναπεικόνιζαν σαν μια γυναίκα με τεράστια φτερά στην πλάτη της. Πατέρας της ήταν ο Τιτάνας Πάλλαντας και μητέρα της η θεά Στύγα. Σύμφωνα με το μύθο η Νίκη ήταν ακόλουθος του Δία, του αρχηγού των θεών και σύμμαχος του Δία κατά την Τιτανομαχία. Πιθανότατα ήταν ο ηνίοχος των Ολύμπιων θεών. Η νίκη στελνόταν από τον Δία, στο πεδίο της μάχης ή στο στάδιο, είτε για να εξυμνήσει μια νίκη, είτε για να στεφανώσει ένα νικητή.

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στον ναό των "Μεγάλων Θεών" στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη Θεά Νίκη. Το άγαλμα στηριζόταν πάνω σε μαρμάρινη πλώρη πλοίου και χρονολογείται μεταξύ 220 και 190 π.Χ.. Είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στο ναό της Σαμοθράκης. Η θεά είναι φιλοτεχνημένη από λευκό παριανό μάρμαρο και η πλώρη πλοίου από μάρμαρο Ρόδου. Εικάζεται ότι κρατούσε στεφάνι για το νικητή ή είχε υψωμένο το χέρι της στο στόμα για να διαλαλήσει τη νίκη.

Τα τρία αγάλματα της Θεάς Νίκης εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σαμοθράκη και στο Μουσείο Kunsthistorisches στη Βιέννη.

Βάρος:
435 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
11,5 εκ. x 20 εκ. x 10,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
465 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαμοθράκη
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
220 - 190 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική