210 9964841

Η Νίκη της Σαμοθράκης, Επίχρυσο

Θεά Νίκη αλαβάστρινο επίχρυσο άγαλμα

Σαμοθράκη
195.00
FX 000721
Δεν υπάρχει απόθεμα

Εμείς (MuseumMasters.gr) αποστέλλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το λογαριασμό (όπως ειδοποιήσεις κατάστασης παραγγελίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης και άλλα) στην παρεχόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποθηκεύουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες στην ενότητα διεύθυνση χρέωσης / αποστολής και μπορεί να την στείλουμε σε έναν πάροχο υπηρεσιών μεταφορών ή πληρωμών ώστε να:

  • Προσδιορίσουμε τις μεθόδους αποστολής και πληρωμής που είναι διαθέσιμες για την τοποθεσία σας.
  • Ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πληρωμής ή αποστολής μέσω του παρόχου που επιλέξατε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας όταν υποβάλλετε την παραγγελία.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού μας ή / στο κατάστημά μας που χρησιμοποιούν τον πίνακα διαχείρισής του ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Εκτιμούμε το απόρρητό σας, έτσι ώστε η πρόσβαση στα δεδομένα να παρέχεται σε βάση ανάγκης για γνώση, προκειμένου να λειτουργεί το κατάστημα. Για παράδειγμα, ένας προμηθευτής λαμβάνει μόνο τα δεδομένα σας, αν παραγγείλατε κάτι από αυτά, έτσι ώστε ο πωλητής να μπορέσει να εκπληρώσει αυτή την παραγγελία.

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το κατάστημά μας και θέλετε να έχετε τα προσωπικά δεδομένα που καταργήσατε από τη βάση δεδομένων μας (ή αν θέλετε να λάβετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό σας που έχουμε), στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@museummasters.gr.

Εάν πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταστρατηγηθεί, έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία σε εποπτική αρχή. Είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ για την Προστασία των Γενικών Προσωπικών Δεδομένων να σας ενημερώσουμε για αυτό το δικαίωμα. Δεν σκοπεύουμε πραγματικά να καταχραστούμε τα δεδομένα σας.

Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Νίκη, ήταν μυθολογική θεότητα των αρχαίων Έλληνων, που αντιπροσωπευε την νίκη και συνήθως απεικονιζόταν ως φτερωτή γυναίκα που κατέβαινε στο πεδίο της μάχης ή στο στάδιο, για να στεφανώσει τους νικητές. Δημιουργήσαμε αντίγραφο από το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης του 2ου αιώνα π.Χ., που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής αρχαιότητας και διασώζεται μέχρι σήμερα. Ένα άγαλμα, ιδανικό για την διακόσμηση του χώρου σας, κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο, επιχρυσωμένο και τοποθετημένο πάνω σε μαύρη ακρυλική βάση.

Διαστάσεις: 16 εκ. x 36 εκ. x 16 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Νίκη ήταν θεά της ελληνικής μυθολογίας που αντιπροσώπευε την νίκη, που οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες τηναπεικόνιζαν σαν μια γυναίκα με τεράστια φτερά στην πλάτη της. Πατέρας της ήταν ο Τιτάνας Πάλλαντας και μητέρα της η θεά Στύγα. Σύμφωνα με το μύθο η Νίκη ήταν ακόλουθος του Δία, του αρχηγού των θεών και σύμμαχος του Δία κατά την Τιτανομαχία. Πιθανότατα ήταν ο ηνίοχος των Ολύμπιων θεών. Η νίκη στελνόταν από τον Δία, στο πεδίο της μάχης ή στο στάδιο, είτε για να εξυμνήσει μια νίκη, είτε για να στεφανώσει ένα νικητή.

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στον ναό των "Μεγάλων Θεών" στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη Θεά Νίκη. Το άγαλμα στηριζόταν πάνω σε μαρμάρινη πλώρη πλοίου και χρονολογείται μεταξύ 220 και 190 π.Χ.. Είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στο ναό της Σαμοθράκης. Η θεά είναι φιλοτεχνημένη από λευκό παριανό μάρμαρο και η πλώρη πλοίου από μάρμαρο Ρόδου. Εικάζεται ότι κρατούσε στεφάνι για το νικητή ή είχε υψωμένο το χέρι της στο στόμα για να διαλαλήσει τη νίκη.

Τα τρία αγάλματα της Θεάς Νίκης εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σαμοθράκη και στο Μουσείο Kunsthistorisches στη Βιέννη.

Βάρος:
568 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
16 εκ. x 32 εκ. x 16 εκ.
Μικτό Βάρος:
1000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαμοθράκη
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
220 - 190 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική