210 9964841

Η Αφροδίτη της Μήλου

Μήλος
29.90
FX 000702
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Αφροδίτη της Μήλου, ένα μοναδικό γλυπτό της θεάς της ομορφιάς και του έρωτα. Το πρωτότυπο, που χρονολογείται περίπου στο 100 π.Χ., είναι καταπληκτικό έργο ελληνιστικής εποχής από το νησί της Μήλου, όπως προδίδει και το ονομά του, το οποίο συνδυάζει μοναδικά τη γυναικεία ομορφιά και τη θυληκότητα. Το εντυπωσιακό χειροποίητο μας άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο.

Διαστάσεις: 6 εκ. x 24 εκ. x 5,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα πρωτότυπα αρχαία ελληνικά γλυπτά. Ανακαλύφθηκε στις 8 Απριλίου 1820 από έναν Έλληνα αγρότη, σε χώρο που αργότερα ταυτίστηκε με το αρχαίο Γυμνάσιο της Μήλου, στο νησί της Μήλου, στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες. Το άγαλμα οφείλει το όνομά του στο νησί και πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει την Αφροδίτη, λόγω της γύμνιας της, των αισθησιακών, θηλυκών καμπύλωντης και της εικονογραφικής ομοιότητας του γλυπτού, με άλλα πορτρέτα που αποδίδονται με ασφάλεια στη θεά.

Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο και απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα, το κορμί της οποίας είναι γυμνό, με ενωμένα πόδια, τα οποία καλύπτονται από ένδυμα που ξεκινά από τους γοφούς της. Το γλυπτό βρέθηκε ακρωτηριασμένο, αλλά στην αρχική κατάστασή του, πρέπει να φορούσε μεταλλικά κοσμήματα, από τα οποία παραμένουν μόνο οι οπές. Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε περίπου στο 100 π.Χ., πιθανώς από ένα γλύπτη από τη Μικρά Ασία, και αντικατοπτρίζει τις καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους, μεταξύ του 3ου και του 1ου αιώνα π.Χ.

Το πρωτότυπο άγαλμα φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ ένα αντίγραφο σε γύψο είναι τοποθετημένο στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Μήλο.

Βάρος:
478 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6 εκ. x 24 εκ. x 5,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
510 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μήλος
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
100 π.Χ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική