210 9964841

Θεά Αθηνά

Αρχαία Ελλάδα
29.90
FX 000704
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Θεά Αθηνά ήταν η προστάτιδα της πόλης της Αθήνας και θεά της σοφίας και της γνώσης. Η πολυαγαπημένη κόρη του Δία, ήταν μία εκ των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Συμβολό της ήταν η κουκουβάγια και η ελιά ήταν το ιερό της δέντρο. Η θεά εικονίζεται φορώντας περικεφαλαία και κρατώντας ασπίδα. Ένα εντυπωσιακό άγαλμα, κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο, ιδανικό για την διακόσμηση του χώρου σας.

Διαστάσεις: 6,5 εκ. x 25 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και της πολεμικής τέχνης, της φιλοσοφίας και της ύφανσης. Ήταν, επίσης, προστάτιδα θεά της Αθήνας, καθώς επίσης και προστάτιδα της χειροτεχνίας. Σύμβολο της ήταν η κουκουβάγια και ιερό της δέντρο ήταν η ελιά, την οποία δώρισε στους Αθηναίους, ώστε να γίνει προστάτιδα της πόλης. Προς τιμήν της ήταν και τα Παναθήναια, αρχαία ελληνική γιορτή των Αθηνών, η οποία λάμβανε χώρα στην πόλη κάθε τέσσερα χρόνια.

Η θεά γεννήθηκε, βγαίνοντας μέσα από το κεφάλι του Δία, πάνοπλη, φορώντας περικεφαλαία και κρατώντας μια ασπίδα. Η Αθηνά ήταν η αγαπημένη κόρη του Δία και κληρονόμησε την παντοδυναμία του πατέρα της και τη σύνεση και τη σοφία της μητέρας της, της Μήτιδας. Η θεά Αθηνά, πέρα από την Αθήνα, λατρευόταν ευρύτατα στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, αλλά και την Αμοργό. Η Αθηνά παρέμεινε πάντα παρθένος (Αθηνά Παρθένος) και προς τιμήν της, οι Αθηναίοι έκτισαν τον Παρθενώνα, τον πιο διάσημο ναό, που ήταν αφιερωμένος σ' αυτήν, που έγινε και σύμβολο της πόλης.

Αγάλματα της θεάς Αθηνάς εκτίθενται στο μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο στην Αθήνακαι στο Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πειραιά.

Βάρος:
506 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6,5 εκ. x 25 εκ. x 6 εκ.
Μικτό Βάρος:
545 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική