210 9964841

Ναυτίλος

Χαλκός
295.00
FX 005015
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

O ναυτίλος θεωρείται σύμβολο αντοχής, ομορφιάς και τελειότητας. Το χειροποίητο διακοσμητικό της συλλογής μας είναι αντίγραφο από το πραγματικό κοχύλι σε φυσικό μέγεθος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάζο, ή για θήκη για αρωματικά χώρου και είναι φτιαγμένο από γυαλιστερό χαλκό με ειδική βάση φτιαγμένη από αντίγραφα αληθινών κοχυλιών. Ένα έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας, ένα μοναδικό δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί και θα διακοσμήσει μια όμορφη γωνιά στο γραφείο ή το σπίτι σας!

Διαστάσεις: 15 εκ.x 18 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο ναυτίλος είναι ένα θαλάσσιο κεφαλόποδο μαλάκιο, που ανήκει στην οικογένεια των ναυτιλιδών.Το όστρακό τους, που μοιάζει με το όστρακο του σαλιγκαριού, είναι σπειροειδές και διαιρείται εσωτερικά με εγκάρσια διαφράγματα σε πολλούς θαλάμους.

Τόσο τα σωζόμενα είδη, όσο και τα αφανισθέντα, αποτελούνται από εξελιγμένης ή ελαφρώς εξελιγμένης μορφής κοχύλια, με συμπιεσμένα σπειροειδή τμήματα. Τα κελύφη τους, είναι παρόμοια με το κέλυφος του σαλιγκαριού.

Η λέξη ναυτίλος προέρχεται από τη λατινική εκδοχή της πρωτότυπης ελληνικής λέξης "Ναυτίλος", που σημαίνει ναύτης στα ελληνικά. Ο ναυτίλος, έχοντας επιβιώσει σχετικά αμετάβλητος για εκατομμύρια χρόνια, αποτελεί τον μοναδικό εν ζωή είδος των ναυτιλιδών.

Το μοναδικό κέλυφος του είναι το καλύτερο φυσικό παράδειγμα μιας λογαριθμικής σπείρας. Ο ναυτίλος συμβολίζει την αντοχή, δεδομένου ότι το κέλυφος του μπορεί να αντέξει πολύ υψηλή πίεση. Είναι επίσης σύμβολο για την τελειότητα και την ομορφιά.

Απολιθώματα ναυτίλων βρίσκονται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα.

Βάρος:
327.2 γρ.
Μικτό Βάρος:
355 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Μπολ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική