210 9964841

Ο Ήλιος της Βεργίνας, Επίχρυσο μπολ

Μακεδονία
179.90
FX 003057
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το επίχρυσο αυτό μπόλ (φιάλη) είναι εμπνευσμένο από τον Ήλιο της Βεργίνας, που διακοσμούσε την χρυσή λαρνακά που βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β' και χρονολογείται περίπου στον 5ο αιώνα π.Χ. Ένα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας που το βρίσκουμε να διακοσμεί κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό Βασίλειο και την Δυναστεία των Αργεάδων. Είναι ένα ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενο, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί στο χέρι και είναι κατασκευασμένο από χαλκό, επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων. Ένα μοναδικό δώρο για το γραφείο ή το σπίτι.

Διαστάσεις: 20 εκ. x 20 εκ. x 4 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ήλιος της Βεργίνας, ή αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας", είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο εθνικό, έγινε γνωστό λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Το σύμβολο βρέθηκε πάνω σε χρυσή λάρνακα, που βρέθηκε στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β', από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Μακεδονία, το 1977. Ο Βασιλικός τάφος, αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βάρος:
330 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ. x 20 εκ. x 4 εκ.
Μικτό Βάρος:
460 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Μπολ
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική