210 9964841

Κορινθιακή Φιάλη με Σπείρα

Κόρινθος
79.90
FX 003050
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εμπνεόμενοι από μία χάλκινη φιάλη (μπολ) αρχαικής εποχής, που βρέθηκε στον Ναό της Λιμενίας Ήρας στην Περαχώρα, στην Αρχαία Κόρινθο και χρονολογείται περίπου το 750-500 π.Χ., δημιουργήσαμε αντίγραφο, το οποίο διακοσμήσαμε με μια σπέιρα στο κέντρο. Η σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Το μπολ είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Διαστάσεις: 21εκ. x 3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αρχαιολογικός χώρος Ηραίου βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αρχαίας Κορίνθου, στην χερσόνησο της Περαχώρας. Στην περιοχή έχουν αποκαλυφθεία εκτός από το ιερό της Ήρας, τα σημαντικότερα ευρήματα του κορινθιακού πολιτισμού. Κέντρο ήταν το ιερό της Ήρας, στο λιμάνι κάτω από το σημερινό φάρο Μελαγκάβι. Η περιοχή κατά τα προρωμαϊκά χρόνια, αποτελούσε ζωτικό τμήμα της κορινθιακής γης.

Οι ανασκαφές (1930-1933), εκτείνονται σε όλη την περιοχή του Ηραίου, και τα γειτονικά ιερά της Ήρας Ακραίας και Ήρας Λιμενίας. Ανάμεσα στους δύο χώρους υπήρχε μια ιερή λιμνούλα, που συγκρατούσε τα βρόχινα νερά. Κάτω από την επίχωση της λίμνης και κατά τις ανασκαφές, αποκαλύφθηκαν γύρω στις 200 χάλκινες φιάλες.

Βάρος:
668 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
21 εκ. x 3 εκ.
Μικτό Βάρος:
745 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Μπολ
Χρονολογία:
750 - 500 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική