210 9964841

Ειδώλιο Ταύρου

Κρήτη
34.90
FX 020009
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το μικρό ειδώλιο ταύρου, το Μινωταυράκι μας, είναι εμπνευσμένο από αρχαία αντικείμενα που χρησίμευαν ως παιδικά παιχνίδια. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πολύ στη δυνατότητα και στην επιροή που είχε το παιχνίδι στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Από πολύ μικρά τους έδιναν παιχνίδια από πηλό και άλλα αντικείμενα που τα βοηθούσαν να μάθουν τις έννοιες της ζωής. Κρήτη. Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος τοποθετημένος πάνω σε μαύρη ακρυλική βάση (πλεξιγκλας).

Δείτε και την υπόλοιπη συλλογή με το άλογο και το κριάρι.

Διαστάσεις: 4εκ. x 6,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Μινώταυρος ήταν ένα ον με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου. Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν ο απόγονος της συνουσίας της Βασίλισσας της Κρήτης, Πασιφάης με ένα ταύρο. Ο ταύρος είχε δοθεί στον Μίνωα από τον Θεό Ποσειδώνα. Ο Μίνωας, μετά από χρησμό που πήρε από το Μαντείο των Δελφών, ζήτησε από τον Δαίδαλο να φτιάξει ένα κτίσμα ώστε να κλειστεί μέσα ο Μινώταυρος, και αυτός κατασκεύασε το Λαβύρινθο.

Ο Μίνωας υποχρέωσε τους Αθηναίους να στέλνουν ως φόρο τιμής στον ίδιο, επτά νέους και επτά νέες, οι οποίοι έμπαιναν στον λαβύρινθο και κατασπαράζονταν από τον Μινώταυρο. Ο Μινώταυρος σκοτώθηκε τελικά από τον Αθηναίο ήρωα Θησέα. Ο Μινώταυρος συχνά απεικονιζόταν σε αγγεία από αρχαίους καλλιτέχνες, είτε μόνος του στο λαβύρινθο, είτε σε μάχη με το Θησέα.

Βάρος:
50 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
4 εκ. x 6,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Ειδώλια