210 9964841

Άλμα, Ολυμπιακό Αγώνισμα, Επάργυρο

Καδράκι

69.90
FX 002068
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το άλμα, στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένα από τα αγωνίσματα του πεντάθλου και εισήχθη στην 18η Ολυμπιάδα το 708 π.Χ. Δημιουργήσαμε μία συλλογή από μικρά κάδρα με παραστάσεις Ολυμπιακών αγωνισμάτων, για την διακόσμηση του χώρου σας. Η παράσταση του άλματος είναι εμπνευσμένη από την αναπαράσταση του αθλήματος σε μια αρχαία μελανόμορφη κύλικα. Είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° βαθμών και τοποθετημένη σε ξύλινη κορνίζα. Το κάδρο μπορεί να κρεμαστεί αλλά διαθέτει και ειδικό πόδι στήριξης, για την καλύτερη και ευκολότερη τοποθέτησή του.

Διαστάσεις: 14εκ. x 14εκ. x 2εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες το άλμα διεξαγόταν στο πλαίσιο κυρίως του πεντάθλου από το 708 π.Χ., και σπανιότατα ως ξεχωριστό αγώνισμα. Για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο άλμα στην Οδύσσεια του Ομήρου, στους αγώνες που δόθηκαν από τους Φαίακες προς τιμήν του Οδυσσέα.

Στην Αρχαία Ολυμπία, το άλμα γινόταν στο στάδιο, σε ένα τετράπλευρο σκάμμα μήκους 50 ποδιών (16 μ.), γεμάτο με μαλακό χώμα. Στη μία πλευρά του σκάμματος υπήρχε ο βατήρ, όπου πατούσαν οι αθλητές. Μετά το άλμα του αθλητή στο σημείο που ακουμπούσαν τα πόδια του, τοποθετούσαν το σημείον, για να ξεχωρίζει η επίδοσή του, την οποία μετρούσαν με ξύλινο κοντάρι, τον κανόνα.

Κατά την εκτέλεση του άλματος οι αθλητές χρησιμοποιούσαν τους αλτήρες, κυρίως κατά τον 6ο και τον 5ο αιώνα π.Χ , που ήταν λίθινα ή μολύβδινα βάρη, τα οποία και άφηναν κατά την προσγείωση και το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εξασφαλίσουν οι άλτες καλύτερη επίδοση. Το άλμα, το οποίο ήταν πάντα εις μήκος, πιθανόν να ήταν απλό, διπλό ή και τριπλό.

Η μελανόμορφη κύλικα με την πρωτότυπη παράσταση του άλματος φυλάσσεται στο μουσείο Λούβρου στο Παρίσι και δείχνει τον άλτη να κρατά τους αλτήρες, την στιγμή της αναπηδήσεως από τον βατήρα.

Βάρος:
250 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14 εκ. x 14 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα
Μικτό Βάρος:
310 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική