210 9964841

Ανάγλυφο Γάτας & Σκύλου, Αρχαία Ελλάδα

Κορνίζα

Αθήνα
125.00
FX 007041
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι παραστάσεις της καθημερινής ζωής ήταν πολύ δημοφιλείς στην αρχαία Αθήνα. Η παράσταση αγώνων γάτας και σκύλου, γνωστή ως "γαλεοκυνομαχία", προέρχεται από ανάγλυφο απο μαρμάρινη βάση αγάλματος Κούρου που βρέθηκε στο τείχος του Θεμιστοκλή στην Αθήνα και χρονολογείται περί το 510 π.Χ.. Η παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό με φυσική οξείδωση, πάνω σε λινό πασπαρτου, τοποθετημένη πάνω σε παλαιωμένη ξύλινη κορνίζα.

Διαστάσεις κάδρου: 39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τη δική τους ικανή συμμετοχή στις αρχαίες παρα­στάσεις από την καθημερινότητα. Στα κλασικά χρόνια, οι Αθηναίοι νέοι συνήθιζαν να εκτρέφουν και να κυκλοφορούν με οικόσιτα ζώα. Η παράσταση προέρχεται από ανάγλυφο από μαρμάρινη βάση επιτύμβιου αγάλματος κούρου, που βρέθηκε εντοιχισμένη στο Θεμιστόκλειο τείχος στον Κεραμεικό και χρονολογείται γύρω στο 510 π.Χ.. Είναι χαρακτηριστικό της τελευταίας φάσης της αρχαϊκής περιόδου στην Αττική. Το θέμα του είναι γνωστό ως "γαλεοκυνομαχία".

Η παράσταση δείχνει μια σκηνή από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων, όπου δύο νέοι διασκεδάζουν και ξεκουράζονται παρακολουθώντας την "γαλεοκυνομαχία", κατά την οποία έβαζαν αντιμέτωπα να αρπαχθούν οικόσιτα ζώα με παραδοσια­κή εχθρότητα μεταξύ τους, όπως ο σκύλος με τη γάτα.

Η μαρμάρινη βάση του επιτύμβιου αγάλματος Κούρου βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
600 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα με λινό πασπαρτού
Μικτό Βάρος:
1000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Χαλκός με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
510 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική