210 9964841

Ακόντιο, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ορείχαλκος

Ορείχαλκος
37.90
FX 000110
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το ακόντιο αποτελεί ένα από τα αρχαία αλλά και σύγχρονα Ολυμπιακά αθλήματα. Στην αρχαιότητα, ήταν αγώνισμα του Πένταθλου και εισήχθη στα Ολύμπια το 708 π.Χ.. Το ανάγλυφο σχέδιο της πλακέτας είναι εμπνευσμένο από παραστάσεις αρχαίων μελανόμορφων αγγείων. Η πλακέτα είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο με πατίνα με βάση από ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο ακοντισμός είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων του στίβου και είναι γνωστό ήδη από τους αρχαίους χρόνους. Στην αρχαιότητα, υπήρξε ένα από τα αγαπημένα αγωνίσματα πολλών μυθικών ηρώων και προστάτης του θεωρείται ο Απόλλωνας. Διακρινόταν στον εκηβόλο ακοντισμό, με ζητούμενο την όσο το δυνατόν μακρύτερη ρίψη σε μήκος του ακοντίου, και στο στοχαστικό ακοντισμό, που η ρίψη του ακοντίου γινόταν σε προκαθορισμένο στόχο, πιθανότατα ασπίδα, και ο ακοντιστής συνήθως ήταν έφιππος. Το ακόντιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν όπλο στον πόλεμο και το κυνήγι, αλλά και αθλητικό όργανο.

Στους προϊστορικούς χρόνους αναφέρεται ως ξεχωριστό αγώνισμα, όπως και στα Ομηρικά έπη. Σαν αγώνισμα στις Ολυμπιάδες επικράτησε ο ακοντισμός σε μήκος, που εισήχθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ., ως ένα από τα πέντε αγωνίσματα του πένταθλου. Νικητής στους αγώνες αναδεικνύονταν εκείνος που έριχνε σε μεγαλύτερη απόσταση το ακόντιο. Η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στο αρχαίο και το σύγχρονο ακόντιο είναι ότι οι αθλητές της αρχαίας Ελλάδας προσάρμοζαν την αγκύλη, μια λωρίδα δέρματος στο κέντρο βάρους του ακοντίου, η οποία ήταν διπλωμένη σε θηλιά.

Το αρχαίο αγγείο με την παράσταση του ακοντιστή κατά την τελευταία φάση πριν τη βολή φυλάσσεται στο Staatliche Mussen στο Βερολίνο.

Βάρος:
350 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
390 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική