210 9964841

Αγώνες Σκύλου και Γάτας

Αθήνα
Ορείχαλκος
37.90
FX 000068
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι αγώνες μεταξύ σκύλου και γάτας, στην αρχαιότητα ονομάζονταν γαλεοκυνομαχίες. Οι γαλεοκυνομαχίες αποτελούσαν αρχαίο άθλημα, με το οποίο ασχολούνταν στην καθημέρινη τους ζωή οι αρχαίοι Αθηναίοι. Εμπνεόμενοι από μια ανάγλυφη παράσταση του αθλήματος, δημιουργήσαμε μια πλακέτα με την απεικόνιση ενός νέου με μια γάτα, κατασκευασμένη από ορείχαλκο με πατίνα και είναι τοποθετημένη σε βάση από ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τη δική τους ικανή συμμετοχή στις αρχαίες παρα­στάσεις από την καθημερινότητα. Στα κλασικά χρόνια, οι Αθηναίοι νέοι συνήθιζαν να εκτρέφουν και να κυκλοφορούν με οικόσιτα ζώα. Η παράσταση προέρχεται από ανάγλυφο από μαρμάρινη βάση επιτύμβιου αγάλματος κούρου, που βρέθηκε εντοιχισμένη στο Θεμιστόκλειο τείχος στον Κεραμεικό και χρονολογείται γύρω στο 510 π.Χ.. Είναι χαρακτηριστικό της τελευταίας φάσης της αρχαϊκής περιόδου στην Αττική. Το θέμα του είναι γνωστό ως "γαλεοκυνομαχία".

Η παράσταση δείχνει μια σκηνή από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων, όπου δύο νέοι διασκεδάζουν και ξεκουράζονται παρακολουθώντας την "γαλεοκυνομαχία", κατά την οποία έβαζαν αντιμέτωπα να αρπαχθούν οικόσιτα ζώα με παραδοσια­κή εχθρότητα μεταξύ τους, όπως ο σκύλος με τη γάτα.

Η μαρμάρινη βάση του επιτύμβιου αγάλματος Κούρου βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
385 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
510 - 500 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική